Norintieji jau gali įsijungti šildymą | Kas vyksta Kaune

Norintieji jau gali įsijungti šildymą

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Prasidėjus spaliui ir pamažu vėstant orams, žmonės suskubo teirautis apie galimybę įjungti šildymą jų pastatuose. Spalio 2 d. jau gautas ir vieno Kauno daugiabučio gyventojų raštiškas prašymas pradėti šildymo sezoną.

Gyventojams pageidaujant, šildymas gali būti įjungtas ir nelaukiant oficialios šildymo sezono pradžios. Žmonės turi teisę patys nuspręsti, kada jiems savo pastate įsijungti šildymą. Tik svarbu, kad tai būtų padaryta laikantis nustatytos tvarkos.

Ar jau įjungti šildymą daugiabučių namų gyventojai turi nuspręsti gyvenamojo namo bendrasavininkų susirinkime daugumos balsais (50 proc. + 1 gyventojas). Tuomet, vartotojus teisėtai atstovaujantis asmuo, t.y. administratorius, bendrijos pirmininkas ar jungtinės veiklos įgaliotinis apie gyventojų sprendimą turi informuoti šilumos tiekėją. Fiziškai šildymą įjungia ir parametrus sureguliuoja namo šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtojas.

Svarbu žinoti, kad, įjungus šildymą anksčiau oficialios šildymo sezono pradžios, gyventojams nėra skaičiuojamos kompensacijos už šildymą ir karštą vandenį. Kompensacijos pradedamos skaičiuoti tik prasidėjus šildymo sezonui. Oficialią šildymo sezono pradžią įstatymo nustatyta tvarka skelbia savivaldybės administracija, kai tris paras iš eilės vidutinė paros oro temperatūra yra žemesnė nei 10 laipsnių.

Taip pat svarbu žinoti, kad iki šildymo sezono pradžios visi pastatų šilumos įrenginiai turi būti tinkamai parengti. Už šilumos punktų parengimą bei už šilumos ir karšto vandens sistemų priežiūrą bei remontą pastatų viduje atsakingi gyventojų pasirinkti pastatų administratoriai ir šildymo bei karšto vandens sistemų prižiūrėtojai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA