Kauno socialdemokratai turi naują vadovą | Kas vyksta Kaune

Kauno socialdemokratai turi naują vadovą

delfi.lt 2017/10/01 10:20
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šeštadienį baigėsi net keletą pastarųjų mėnesių užsitęsę Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Kauno skyriaus pirmininko rinkimai.

Iki šiol šiam skyriui laikinai vadovavusi, anksčiau ne vieną kadenciją pirmininkės pareigas ėjusi buvusi Seimo narė, dabar – Kauno miesto mero patarėja Orinta Leiputė postą užleido partijos kolegai – savivaldybės įsteigto S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro direktoriui Giedriui Bielskui.

Už jį balsavo 121 Kauno socialdemokratų konferencijos dalyvis. G. Bielskus rinkimuose įveikė savo „seną“ varžovą verslininką (ir miesto savivaldybės tarybos narį) Žydrūną Garšvą, surinkusį 90 palankumo balsų.

Išrinktasis pirmininkas, vardindamas artimiausius politinius darbus, teigė, kad socialdemokratams būtina susigrąžinti mieste turėtas pozicijas ir pelnyti didesnį rinkėjų pasitikėjimą. Dirbti taip, kad socialdemokratai Kaune „būtų arčiau žmonių ir labiau matomi“.

ELTA jau skelbė, kad nuo pat šių metų pavasario Kauno socialdemokratai vis mėgino išsirinkti naują vedlį, tačiau iki šio savaitgalio – nesėkmingai. Iš pradžių dėl šio posto ketino varžytis bent keli partijos nariai, tačiau vėliau, jiems atsiėmus savo kandidatūras, liko tik minėti du. Per vienus rinkimus jiems teko vienodas balsų skaičius. Todėl prisiėjo rinkimus organizuoti iš naujo.

Vienu metu Ž. Garšva jau šventė pergalę, vieno balso persvara įveikęs savo varžovą G. Bielskų, tačiau Vilniuje vykusiame LSDP suvažiavime nuspręsta, kad tokia persvara, pagal partijos veiklos reglamentą, nieko nelemia, ir rinkimų rezultatai buvo anuliuoti. Tuomet partijos Kauno skyrius nutarė rinkimus surengti iš naujo, rudenį.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA