Sudarė užsienio šalių trejetuką, iš kur atkeliauja daugiausiai siuntų | Kas vyksta Kaune

Sudarė užsienio šalių trejetuką, iš kur atkeliauja daugiausiai siuntų

Organizatorių nuotr.

Siuntų siuntimo paslaugas teikiančių įmonių duomenimis, lietuviai kasmet siunčia bei gauna vis daugiau siuntinių. Ši tendencija pastebima ne tik vertinant šalies viduje siunčiamas siuntas, bet ir tarptautines.

Nuolat augantį siuntų kiekio didėjimą lemia ne tik dažnesnis tautiečių apsipirkinėjimas internetinėse parduotuvėse, bet ir emigracija.

Viena augimo priežasčių – didėjantis pasitikėjimas

Remiantis naujausiais Europos Komisijos atlikto tyrimo duomenimis, per pastaruosius dešimt metų Europoje internetu apsiperkančių asmenų skaičiaus padidėjo beveik dvigubai (2007-iais metais tokių buvo 29,7 proc., o 2017 – 55 proc.). Šiuo metu Lietuvoje internetu apsipirkinėja kas trečias tautietis.

Vienos didžiausių Lietuvoje siuntų siuntimo platformos siuskpigiau.lt vadovo Mindaugo Šilkūno teigimu, būtent dažnesnis apsipirkinėjimas internetu yra viena iš svarbių augančio siuntų kiekio priežasčių.

„Tarptautinių siuntų užsakymų augimą stebime jau kelis metus iš eilės. Vien lyginant pirmąjį 2017-ųjų pusmetį su 2016-ųjų tuo pačiu laikotarpiu, užsakymų skaičius mūsų platformoje šiemet buvo 32 proc. didesnis. Į Lietuvą siunčiamų siuntų skaičius augo net 46 proc., iš Lietuvos į užsienio šalis – 31 proc. Žmonių pasitikėjimas elektronine prekyba auga, didėja ir jų vartojimas – prekių krepšelis internete pripildomas ne tik didesniu prekių skaičiumi, bet ir dažniau. Elektroninės parduotuvės savo ruožtu siūlo vis platesnį užsakymų pristatymo būdų pasirinkimą. Visa tai lemia augantį tiek siunčiamų, tiek gaunamų siuntų kiekį Lietuvoje“, – teigia siuntų siuntimo ekspertas.

Daugiausia siuntų – iš JAV

Vis garsiau kalbant apie emigracijos keliamus iššūkius Lietuvos ekonomikai, yra verslo nišų, kuriose ji tampa privalumu. Viena tokių – tarptautinių siuntų rinka.

Pasak M. Šilkūno, jo vadovaujama siuntų siuntimo platforma orientuojasi ne į vietines siuntas, siunčiamas šalies viduje, bet būtent į tarptautines, todėl emigrantai taip pat prisideda prie užsakymų skaičiaus augimo. Kalbant apie populiariausias valstybes, iš kurių į Lietuvą atkeliauja siuntos, galima išskirti tris.

„Siuntų, siunčiamų į Lietuvą iš JAV skaičius vis dar išlieka didžiausias, o per pirmąjį šių metų pusmetį, lyginant su 2016-ųjų tuo pačiu laikotarpiu, jų kiekis išaugo 32 proc. Kita itin populiari kryptis – Vokietija. Šį pusmetį stebėjome net 68 proc. siuntų skaičiaus augimą iš šios šalies. Trejetuką tradiciškai užbaigia Jungtinė Karalystė, iš kurios siuntų 2017-ųjų pirmą pusmetį buvo siunčiama 66 proc. daugiau nei 2016-ųjų pirmąjį pusmetį“, – vardina M. Šilkūnas.

 

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA