Kaune 10-tą kartą vyks miško, medžioklės ir gyvulininkystės technologijų paroda | Kas vyksta Kaune

Kaune 10-tą kartą vyks miško, medžioklės ir gyvulininkystės technologijų paroda

R. Tenio nuotr.

Spalio 5–7 d. Aleksandro Stulginskio universitete (ASU) vyksianti miško, medžioklės, ir gyvulininkystės technologijų paroda „Sprendimų ratas 2017“ bus jau dešimtoji šiai tematikai skirta, o iš viso – keturiasdešimt penktoji paroda rengiama Universitete.

Jubiliejinis „Sprendimų ratas“ yra išskirtinis dalyvių, renginių ir svečių gausa.

Erdviose lauko aikštėse įsikurs miško, žemės ir komunalinio ūkio techniką pristatantys eksponentai.

Paviljone Nr.2, kuriame kiekvieną parodos dieną lankytojų lauks įvairūs renginiai, parodos, koncertai, įsikurs Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos, Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos, socialinio verslo ir regionų produktų ir kitos, parodos tematiką atitinkančios, ekspozicijos.

Antrąją parodos dieną 13 val. šiame paviljone vyks pasaulinio garso muzikantų, tėčio ir sūnaus, Petro ir Dominyko Vyšniauskų koncertas „Džiazo medžioklė“. Po koncerto 14.30 val. Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba organizuos žaidimą-viktoriną „Atrask, pažink, saugok“. Nugalėtojų laukia prizai.

Visomis parodos dienomis paviljone Nr.2 vyks Agronomijos, Miškų ir ekologijos bei Žemės ūkio fakultetų mokslininkų ir specialistų konsultacijos.

Socialinio verslo ir regionų produktų ekspozicijose savo produkciją demonstruos vietos bendruomenės iš 10-ties šalies rajonų. Be amatininkų gaminių ir džiovintų maisto produktų, bendruomenės parodoje pristatys savo sukurtus tematinio turizmo maršrutus ir edukacines programas. Ypač plačiai savo produkciją demonstruos Kauno rajonas.

Šiais metais Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugija (LMŽD) pasiūlys siurprizų: kvies parodos lankytojus dalyvauti bendrame Gamtos tyrimų centro ir LMŽD projekte, skirtame pagerinti stambiųjų mūsų krašto plėšrūnų – meškų, vilkų ir lūšių – apskaitą, atskleis kodėl lietuviški stirninai augina geriausius ragus. Kaip kasmet vyks LMŽD narių, susirinkusių iš visos Lietuvos, ant laužo išvirtos žvėrienos sriubos ir žuvienės degustacijos. Parodą puoš draugijos bendražygių, tikro žemaičio Kosto Slivskio ir medžioklių piligrimo Valdo Danilevičiaus, geriausios nuotraukos. „Sprendimų ratas“ jau neįsivaizduojamas be medžioklinių šunų šou.

Šeštadienį 11 val. paviljono Nr.2 scenoje vyks pirmasis Lietuvos medžioklės ragų šaukinių konkursas, kurį organizuoja Lietuvos miškininkų sąjunga ir ASU Miškų ir ekologijos fakultetas.

Paviljone Nr.3 lankytojų lauks daug staigmenų. Čia bus galima pasigrožėti galvijais (belgų mėlynaisiais mišrūnais), dekoratyviniais paukščiais, alpakomis, poniais, triušiais, žirgais, ožkomis ir avimis, susipažinti su naujausiomis gyvulininkystės technologijomis.

10 išskirtiniausių parodos eksponatų bus apdovanoti parodos „Sprendimų ratas 2017“ medaliais ir diplomais.

Ypač gausi šiemet bus parodos šviečiamoji programa. Dvidešimt viename seminare bus aptariamos pačios įvairiausios temos – nuo miško, žmogaus ir laukinių gyvūnų santykio iki inžinerinės grafikos.

Kaip ir kasmet, lankytojus kvies gausi ir įvairiaspalvė sodinukų ir gėlių mugė. Dailieji amatai įsikurs paviljone Nr.1.

Parodos darbo laikas – nuo 9 iki 17 val. Visų renginių, vyksiančių spalio 5–7 dienomis Aleksandro Stulginskio universitete, lankymas nemokamas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA