Kaunietis: miesto gatvėse tikra netvarka, dėl to ir kelių chuliganų daugėja | Kas vyksta Kaune

Kaunietis: miesto gatvėse tikra netvarka, dėl to ir kelių chuliganų daugėja

„Kas vyksta Kaune" skaitytojo nuotr.

Kaunietis Juozas į portalą „Kas vyksta Kaune” atsiuntė laišką, kuriame dalinasi nuomone apie kelių padėtį ir vairuotojų kultūrą Kaune. Gyventojas turi nemažai kritikos. Dalinamės laišku, jį paprašėme pakomentuoti Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato.

Kaunietis: miesto gatvėse tikras chaosas

„Vėl kažkokia Kelių policijos akcija. Apie kokias akcijas kalbama Kaune, kur šiuo metu didžiausias chaosas? Atsistokite Jonavos gatvėje ir jeigu iš 100 automobilių bent 1 važiuos 50 km/val. greičiu (kaip priklauso) tai jums pasisekė. Pabandykite Vilijampolėje pereiti A. Stulginskio arba Lampėdžių gatves ir kitur – neįmanoma, nes mašinomis užstatyti visi kelkraščiai. Jau nekalbant apie šaligatvių nebuvimą, nes nei meras, nei A. Pakalniškis, nei P. Keras pėsti nevaikšto.

Policija važiuoja šimtus kartų šiomis gatvėmis ir mato absurdą, kad pėstysis išvytas į važiuojamąją dalį, ir jiems vienodai. Net vairuotojai su klevo lapeliu laksto viršydami greitį ir statydami automobilius tik ten, kur jiems patogu ir nebijo pažeisti Kelių eismo taisykles. Nuo tokio abejingumo tapo ir tokia agresyvi eismo kultūra.

Štai A. Stulginskio gatvėje yra eismo greitį ribojantis ženklas, bet kas penktas važiuoja viršydamas jį 2-4 kartus.

Per pusmetį kartais atvažiuoja policijos automobilis, kurį visi žino, su aparatūra per pusvalandį prifotografuoja 50 pažeidėjų ir išvažiuoja, nes jau pasklinda per radiją ir telefoną, kad ten stovi ir matuoja. Tai ir visa kontrolė.

Paklausiame, kodėl leidžiama užimti mašinoms kelkraščius, tuomet su pašaipa atšauna, kad tegul meras rūpinasi padaryti šaligatvius. Visai be reikalo pataikaudami užsieniečiams, nuėmė policininkams išduodamus radarus ir galvoja, kad keliose vietose pastatę stacionarus sustabdys pažeidimus. Kaip maži vaikai. Štai ir padaugėjo nesvietiškai kelių chuliganų, nes visi žino, kad maža tikimybė, jog bus nubausti”, – rašo kaunietis Juozas.

Kauno policijos komentaras

Situaciją portalas „Kas vyksta Kaune” paprašė pakomentuoti Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) atstovus.

„Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos (toliau – Kauno apskr. VPK KPV) Kelių patrulių kuopos pareigūnai aktyviai patruliuoja ne tik Kauno mieto ir Kauno rajono gatvėse, bet visoje Kauno apskrities policijos aptarnaujamoje teritorijoje. Vykdydami saugaus eismo priežiūrą, taip pat patruliuojama  magistraliniuose, krašto ir vietinės reikšmės keliuose.

Atsižvelgiant į vietas, kur kyla reali grėsmė eismo dalyvių saugumui, organizuojamas tiek viešojo, tiek ne viešojo pobūdžio policines priemones. Pavyzdžiui, rugsėjo mėnesio pradžioje, vykdant ne viešo pobūdžio priemonę, Kaune esančioje Jonavos gatvėje, per vieną buvo užfiksuoti 645 greičio viršijimo atvejai.

Policijos pareigūnai ragina visus eismo dalyvius laikytis Kelių eismo taisyklių, tiek dalyvaujant eisme, tiek statant automobilius. Transporto priemonių statymo kontrolė yra viena iš pagrindinių Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus funkcijų, tačiau pastebėjus daromus Kelių eismo taisyklių pažeidimus, juos fiksuoja ir policijos pareigūnai.

Pareigūnai dėkoja pilietiškiems gyventojams ir primena, kad pastebėjus galimai daromus teisės pažeidimus apie tai galite informuoti bendruoju pagalbos telefonu arba naudojantis elektroninių policijos paslaugų portalu www.epolicija.lt„, – komentavo Kauno policija.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA