Šeštadienį prie Kauno pilies vyks masinė eisena su gyvūnais | Kas vyksta Kaune

Šeštadienį prie Kauno pilies vyks masinė eisena su gyvūnais

R. Tenio nuotr.

Rugsėjo 30 d., šeštadienį, prie Kauno pilies švenčiama gyvūnų globėjo Šv. Pranciškaus diena, jos metu prie Pilies vyks masinė eisena su augintiniais, kurioje gali dalyvauti kiekvienas, tereikia pasiimti savo gyvūną kartu.

10:30 val. vyks Šv. Mišios už gyvūnų organizacijos darbuotojus, savanorius ir visus gyvūnų mylėtojus Šv. Jurgio kankinio bažnyčioje (Papilio g. 9). Po jų 11:30 val. prasidės iškilminga šventės dalyvių eisena su gyvūnais aplink Kauno pilį, užtarimo malda už gyvūnų šeimininkus ir jų augintinius, palaiminimas.

Nuo vidurdienio iki 16 val. vyks šventinė programa prie Kauno pilies: tarnybinių šunų pasirodymai, juos atliks Valstybės sienos apsaugos tarnybos kinologai ir Kauno VPK kinologai.

Lankytojai išvys dresūros parodomąsias programas, gyvūnų madų šou, vyks naujo dokumentinio filmo apie laukinę Lietuvos gamtą „Keturi metų laikai” pristatymas ir susitikimas su režisierium Ričardu Anusausku.

Šventėje vyks žirgų pasirodymai, konsultacijos gyvūnų priežiūros klausimais.

Taip pat lankytojai bus pakviesti apžiūrėti fotoparodas: „Reti Lietuvos bei pasaulio paukščiai ir gyvūnai” – aut. R.Anusauskas (prie Kauno pilies); „Kaniterapijos galia” – aut. L.Paulauskaitė ir A.Meištaitė (Šv. Jurgio kankinio bažnyčioje (Papilio g. 9).

Vaikams renginyje skirta edukacinė pramogų zona  – „Sukurk jiems namus” skirta beglobiams gyvūnams.

Renginys nemokamas. Daugiau apie renginį rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA