Paskutinė galimybė pasigrožėti spalvotu fontanu | Kas vyksta Kaune

Paskutinė galimybė pasigrožėti spalvotu fontanu

R. Tenio nuotr.

Kauniečiai turi paskutinį šansą šiais metais išbandyti interaktyvų Laisvės alėjos fontano valdymą.

Jau šį sekmadienį, spalio 1 d. 20 val įvairiaspalvis fontano apšvietimas užges iki 2018 m. pavasario.

Pagrindinis Kauno miesto fontanas įvairiomis spalvomis nušvito jau antrus metus iš eilės. Tam buvo naudojamos Elmo RGB LED lempos, kurios moka keisti spalvas. Apšvietimo valdymas – interaktyvus: praeiviai galėjo keisti fontano apšvietimą patys internetinėje svetainėje čia per išmaniuosius telefonus.

„Jūsų telefono interneto naršyklė atidaro fontano puslapį, ten pasirenkate norimą spalvą ir tokiu būdu duomenis perduodate serveriui. Tuomet informacija perduodama į prie interneto prijungtus mikrovaldiklius, kurie ir valdo spalvotus prožektorius” – pasakojo interaktyvaus apšvietimo autorius Tomas Stasiukaitis.

Šiais metais buvo galima rinktis iš penkių spalvų: geltonos, žalios, raudonos, mėlynos ir violetinės. Populiariausia tarp praeivių šiais metais buvo raudona spalva, kurią pasirinko beveik 3,5 tūkst. internautų. Toliau mėlyna, violetinė, žalia ir geltona. Raudona, mėlyna bei violetinė ko gero buvo populiariausios todėl, kad jos gražiausiai, aiškiausiai apšviečia fontano vandens purslus.

Paklaustas ar kitais metais fontanas vėl sužibs įvairiomis spalvomis, Tomas Stasiukaitis įvardijo tik vienintelę priežastį, kodėl galėtų nesužibti: jei bus vykdomi Laisvės alėjos dangos remonto darbai ir fontanas bus aptvertas, neveiks – tuomet ir apšviesti nebus prasmės.

Fontano apšvietimas – ne vienintelis T. Stasiukaičio projektas, skirtas Kauno miestui. Anksčiau pirmą kartą Lietuvoje Kauno Kalėdinė eglutė buvo prijungta prie interneto ir buvo galima valdyti jos žaisliukus. Ant KTU trečiojo bendrabučio sienos esanti interaktyvi Mona Liza neofreska taip pat veikia su Tomo Stasiukaičio kurtais mikrovaldikliais.

Jau baigiami kurti ir keli nauji projektai šių metų žiemos sezonui kuriuos bus galima išvysti ir Kauno miesto viešosiose erdvėse.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA