Kas vyksta Kaune rugsėjo 29 – spalio 1 dienomis? (Renginių kalendorius) | Kas vyksta Kaune

Kas vyksta Kaune rugsėjo 29 – spalio 1 dienomis? (Renginių kalendorius)

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Orų atžvilgiu, šis savaitgalis gali nugulti šalia sąvokos „ruduo“ žodynuose – nors ir švies saulė, apsigauti nederėtų, mat termometro stulpelis pakils vos iki 12 laipsnių šilumos ir kiekviena diena bus vis vėsesnė, nei prieš tai buvusi – jei reikia detalesnės prognozės, ją galite rasti čia. Taigi, visos sąlygas Kaunui dažytis įvairiausiomis spalvomis sudaro gamta, o jums, portalo „Kas vyksto Kaune“ skaitytojai visas sąlygas savaitgalį leisti aktyviai sudaro mūsų renginių kalendorius.

„Gilė 2017“

Dešimtmetį Lietuvos zoologijos sodas kviečia kauniečius ir miesto svečius prisidėti prie akcijos „Gilė 2017“. Penktadienio rytą startuojanti akcija dešimt dienų siūlo vaikščioti po miškus ir rinkti giles, kuriomis žiemą mėgausis zoologijos sodo augintiniai. Daugiausiai gilių surinkusius žmones, šeimas ar įstaigas Lietuvos zoologijos sodas pažada apdovanoti bei pakviesti į iškilmingą uždarymo šventę.

Paroda „Rinkis prekę lietuvišką 2017“

Tradiciškai, jau devintą rudenį iš eilės, į „Žalgirio areną“ kviečia mugė „Rinkis prekę lietuvišką“. Iki rekordinio parodai kiekio išaugęs dalyvių skaičius (280!), įvairių pramonės sričių naujienos iš pirmų lūpų, išskirtinė lietuviškų mados prekių ženklų erdvė „Mados pasažas 2017“ – tiek ir dar daugiau laukia tris dienas vyksiančioje parodoje. Įėjimas mokamas.

Gyvūnų globėjo šv. Pranciškaus diena

Šeštadienį nuo 10:30 val. prie Kauno pilies vyks Šv. Pranciškaus gyvūnų globos šventė. Šv. Jurgio kankinio bažnyčioje vyks mišios, o po jų vyks iškilminga šventės dalyvių eisena su gyvūnais aplink Kauno pilį, užtarimo malda už gyvūnų šeimininkus ir jų augintinius, palaiminimas.

„Tyrėjų naktis 2017“

„Tyrėjų naktis“ – tai įspūdingas gyvybės, entuziazmo bei mokslo naujovių kupinas renginys, kuriame dalyvauja daugiau nei 30 Europos šalių, t.y. daugiau nei 300 Europos miestų. „Tyrėjų nakties“ tikslas – kuo įdomesniais, novatoriškesniais būdais visus norinčius ir besidominčius supažindinti su mokslo pasauliu ar tiesiog leisti žvilgtelėti per petį laboratorijos darbuotojui. Detalią renginio programą rasite čia. Visi renginiai nemokami, tačiau kai kuriems būtina išankstinė registracija.

„XVII-asis Alfa vakaras“

Su įsibėgėjančiu rudeniu sugrįžta ir tradiciniai Kauno Juozo Gruodžio konservatorijos moksleivių rengiami muzikos vakarai – pirmasis sezono renginys laukia jau šį penktadienį. Organizatoriai pažada malonias staigmenas ir siūlo lengvai išprotėti atrandant ramybę besiklausant Kauno Juozo Gruodžio Konservatorijos, Juozo Naujalio muzikos gimnazijos bei iš VDU muzikos akademijos atlikėjų. Dalyvavimas nemokamas.

Ekologinis žygis aplink Lampėdžių karjerą

Šeštadienį Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras kviečia kauniečius ir miesto svečius dalyvauti ekologiniame žygyje aplink Lampėdžių karjerą ir pagražinti jo pakrantes renkant šiukšles. Kadangi pavasarį analogiško žygio metu buvo surinkta beveik pusė tonos šiukšlių, organizatoriai tikisi, jog apsišvarinus prieš ateinant žiemai, ir pavasaris nebus toks purvinas. Žygio tikslas – ne tik sutvarkyti aplinką, bet ir priminti kauniečiams ir miesto svečiams apie fizinio aktyvumo svarbą. Dalyvavimas nemokamas, tačiau būtina išankstinė registracija.

Derliaus šventė VDU botanikos sode

VDU Botanikos sodas kviečia į derliaus šventę, kurios plati bei „skani“ programa ir suteiks žinių, ir leis pajusti neatrastų, netikėtų skonių. Įvairius seminarus ir paskaitas papildys folkloro ansamblių „Linago“ ir „Alda“ pasirodymai, „Decofest“ sukurta moliūgų kompozicija, sodo gėrybių degustacija, vietoje spaudžiamos sultys, vaisių ir daržovių saldainiai, ekologiški produktai. Renginys nemokamas.

Lobio paieškos

Šeštadienį visus Lietuvos gyventojus, o ypač kauniečius kviečiame dalyvauti orientaciniame renginyje automobiliais bei pasinerti į 400 eurų vertės Lobio paieškas! Lobyje slypi net 5 skrydžiai parasparniais ir dar trys komandinės pramogos, kurias išaiškins pirmieji tie kas ir suras net 400 eurų vertės lobį. Renginys mokamas, būtina registracija.

Pink run

Atėjus spaliui kauniečiai ir miesto svečiai kviečiami solidarizuotis ir palaikyti moteris kovoje su krūties vėžiu. Sekmadienį išbandykite savo jėgas nesudėtingoje ir smagioje trasoje, pasipuošę rožiniais perukais, barzdomis, balionais ir kaspinais. Už suaukotas lėšas, organizatoriai sergančioms moterims padovanos reabilitaciją sanatorijoje. Starto mokestis – akcijos auka.

Tradiciškai, visi renginiai tiesiog neapsirašo – didžiąją jų dalį galite rasti mūsų renginių kalendoriuje, paspaudę čia. Mėgaukitės saule, rudenėjančiu Kaunu ir maloniu šaltuku, rytais jau kandančiu žandus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA