Savaitgalį kauniečių laukia tradicinė Nemuno regata | Kas vyksta Kaune

Savaitgalį kauniečių laukia tradicinė Nemuno regata

Asociatyvi / "Vandens turistai" nuotr.

Paskutinį rugsėjo šeštadienį viešoji įstaiga „Vandens turistai“ kartu su vandens slalomo ir turizmo klubu „Yris“ ir Kauno miesto savivaldybės administracijos Sporto skyriumi kviečia kauniečius atsisveikinti su šiluma ir pasitikti tikrąjį rudenį „Nemuno regatoje 2017“.

Regata startuos 11 val. nuo Kauno Hidroelektrinės. Dalyviai kviečiami atvykti valanda anksčiau, kur dešiniajame Nemuno krante žemiau užtvankos jų lauks registracijos punktas. Finišas numatomas apie 14 val. prie „Combo“ lauko terasos. Tiesa, pastebima, kad tvarkaraštis gali kisti atsižvelgiant į oro sąlygas.

Organizatorių teigimu, regatos tikslas – populiarinti vandens keliautojų sportą ir išbandyti jėgas vandens trasose, skatinti sveiką gyvenimo būdą, propaguoti ekologiškai švarų turizmą. Taip pat jie pastebi, jog kasmet pastebimas vis didesnis susidomėjimas, išauga dalyvaujančiųjų skaičius – dažnai sutinkama naujų veidų, tačiau sugrįžta ir jau ne vienerius metus dalyvaujančios komandos.

Taip pat organizatoriai atkreipia dėmesį, jog kiekvienas regatos dalyvis privalo mokėti plaukti ir dėvėti gelbėjimosi liemenę. Už varžybų dalyvių gebėjimą plaukti, sveikatą, techninį pasiruošimą, drausmę ir saugą regatos metu atsako tik patys regatos dalyviai bei jų komandų vadovai, bet ne regatos organizatoriai ir teisėjai.

Dalyvauti gali tiek mėgėjai, tiek profesionalai, tačiau visiems taikomas dalyvavimo mokestis. Daugiau apie regatos reikalavimus galite rasti klubo „Yris“ Facebook paskyroje.

Geriausiai pasirodžiusių dalyvių laukia apdovanojimai, o visi be išimties bus vaišinami arbata ir saldėsiais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA