D. Gineikaitės byloje nesėkmingai mėginta nušalinti teisėją | Kas vyksta Kaune

D. Gineikaitės byloje nesėkmingai mėginta nušalinti teisėją

BNS 2017/09/28 11:53
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Kauno apylinkės teismas atsisakė nušalinti teisėją byloje dėl bandymo nuslėpti buvusios Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) direktorės Daivos Gineikaitės girtumą padarius avariją.

Prokuroras ketvirtadienį pradėjo skelbti kaltinamąjį aktą, BNS pranešė teismo atstovė Vaida Bytautė.

Vienas iš advokatų ketvirtadienį pareiškė nušalinimą teisėjui Dainiui Ročiui. Birželį teismui perduotą bylą paskirtą nagrinėti keturiems teisėjams, vienas iš jų – atsarginis.

Nušalinimą pareiškė kaltinamojo Artūro Šulniaus ir kaltinamosios Salomėjos Skersienės advokatas Aleksandras Jakubauskas. Gynėjas nušalinimą motyvavo tuo, kad šio teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjai priėmė nutartis administracinėse bylose, susijusiose su D.Gineikaitės girtumo nustatymu. Gynėjas mano, kad administracinius įgalinimus turintis pavaduotojas galbūt gali būti neobjektyvus šioje byloje.

Teismo pirmininko potvarkiu byla buvo pripažinta nagrinėtina greičiau.

„Įvertinus, kad šios visuomenės susidomėjimą sukėlusios bylos nagrinėjimas gali užsitęsti, toks potvarkis priimtas“, – BNS sakė V.Bytautė.

Teismas atkreipia dėmesį, kad kaltinimai pareikšti penkiems asmenimis, nagrinėjime dalyvaus šeši advokatai, byloje yra 22 liudytojai. Baudžiamąją bylą sudaro 13 tomų, kaltinamasis aktas apima 130 puslapių.

Byloje buvo suplanuoti 8 posėdžiai. Vienas jų, planuotas praeitą penktadienį, neįvyko. Jau atšauktas ir spalio 9 dieną numatytas posėdis.

Kol kas kas posėdžiai suplanuoti iki gruodžio 15 dienos.

D.Gineikaitė kaltinama piktnaudžiavusi tarnybine padėtimi, kai 2015 metų pabaigoje neblaivi vairuodama automobilį susidūrė su kitu automobiliu ir savo patarėjui nurodė padėti nuslėpti jos girtumą ir taip išvengti už tai gręsiančios atsakomybės.

Kaltinimo akte taip pat nurodyta, jog ji sukurstė piktnaudžiauti Kauno klinikinės ligoninės direktorių Gediminą Abecūną, jo pavaduotoją Kastytį Grigonį, o jiems piktnaudžiauti padėjo vieno iš ligoninės skyrių laikinai einantis pareigas vedėjas Artūras Šulnius ir slaugytoja Salomėja Skersienė.

Šioje byloje keturi medikai kaltinami piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi. Bylos duomenimis, jie organizavo ir sukeitė buvusios NŽT direktorės kraujo mėginius.

Atlikdami ikiteisminį tyrimą Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai rado ir paėmė du kraujo mėginius, o Valstybinės teismo medicinos tarnybos ekspertų išvados patvirtino įtarimus, kad siekta nuslėpti galimą valstybės tarnautojos girtumo faktą eismo įvykio metu.

Atliekant ikiteisminį tyrimą D.Gineikaitė buvo atleista iš NŽT vadovės pareigų.

Pernai vasarį Kauno apylinkės teismas paskelbė, kad D.Gineikaitė eismo įvykį 2015 metų gruodį Kaune padarė būdama neblaivi. Jai paskirta 1,3 tūkst. eurų bauda ir pusketvirtų metų atimta teisė vairuoti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA