Pradėjo rengti dviračių takų plėtros planą | Kas vyksta Kaune

Pradėjo rengti dviračių takų plėtros planą

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Susisiekimo ministerija informuoja, kad atsižvelgus į dviračių eismo problemas, pradėtas rengti šalies dviračių plėtros planas.

„Šiuo metu Lietuvoje dviračių takų plėtra vyksta nekoordinuotai, trūksta jungčių tarp nutiestų dviračių takų ruožų, projektuojant ir tiesiant dviračių takus ne visada įvertinami būtini eismo saugos reikalavimai, nėra aiškios ženklinimo politikos, nepažymėti tarptautiniai dviračių maršrutai“,– pabrėžė susisiekimo ministras Rokas Masiulis.

Susisiekimo ministro teigimu, šaliai reikalingas vientisas, nepertraukiamas dviračių takų tinklas, jungiantis svarbiausius šalies miestus, lankytinas vietas, kultūros paveldo objektus. Taip pat svarbu įdiegti ir dviračių takų numeravimo bei maršrutinio orientavimo sistemą.

Siekiant, kad planas būtų naudingas ne tik dviračių infrastruktūros kūrėjams, numatyta, kad kuriamas dviračių takų plėtros žemėlapis bus interaktyvus ir visiems prieinamas internete.

Susisiekimo ministerijos sudarytos tarpžinybinės Dviračių transporto komisijos inicijuotas Lietuvos dviračių takų planas turėtų padėti užtikrinti, kad šiuo metu tiesiami pavieniai dviračių takų ruožai būtų sujungti į vieną tinklą, kuris turėtų vieningą dviračių takų ženklinimo, numeracijos ir maršrutinio orientavimo sistemas. Tai leistų plėtoti naują, pagerinti esamą dviračių takų infrastruktūrą ir jungtis su jais, taip pat padėtų lengviau orientuotis dviračių trasų tinkle ar surasti reikiamą maršrutą.

Parengtame dviračių takų plėtros plane turėtų būti numatyta dviračių takų integracija su geležinkelio, vandens ir kelių transportu, identifikuotos „magistralinės“ dviračių takų trasos ir jos sujungtos su valstybinės reikšmės dviračių takų tinklu.

Plano rengimo metu, siekiant, kad jis būtų visapusiškai pagrįstas ir kuo geriau atitiktų šalies gyventojų bei tarptautinio turizmo poreikius, bus aktyviai bendradarbiaujama su Aplinkos ir Ūkio ministerijomis, Valstybiniu turizmo departamentu, valstybine saugomų teritorijų tarnyba, Lietuvos dviratininkų bendrija ir asociacijomis, šalies savivaldybėmis, miškų urėdijomis.

Valstybės lygmeniu parengtas planas turėtų suformuoti dviračių takų plėtros viziją ir tapti pagrindu koordinuotiems tolesniems darbams.

Plano rengimą organizuoja Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA