Įspūdingas šuolis: sviestas per metus pabrango beveik dvigubai

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.
NAUJAUSIOS ŽINIOS

Pasaulio rinkoje brangstantis sviestas Lietuvoje per metus pabrango 74 proc.

82 proc. riebumo sviestą luitais Lietuvos pieno perdirbimo įmonės vietos rinkoje rugpjūtį pardavinėjo po 5,61 euro už kilogramą (be PVM) – 73,8 proc. brangiau nei pernai rugpjūtį, rodo Žemės ūkio ir maisto produktų rinkos informacinės sistemos preliminarūs duomenys.

Lietuviško sviesto kaina Europos Sąjungos (ES) ir trečiųjų šalių rinkose per metus padidėjo 67,4 proc. iki 5,89 euro.

„Guoda“ sūrio kaina vidaus rinkoje augo 34,9 proc. iki 3,69 euro, sūrio „Tilsit“ – 12,8 proc. iki 4,08 euro, o kietųjų ir ilgai brandintų sūrių – 7,4 proc. iki 8,51 euro, ES ir trečiųjų šalių rinkose – atitinkamai 47,2 proc. iki 3,68 euro, 43,4 proc. iki 4,04 euro, 16,5 proc. iki 4,19 euro.

Nugriebto pieno miltai rugpjūtį Lietuvoje brango 3,2 proc. iki 1,74 euro, o eksporto rinkose – 5,4 proc. iki 1,81 euro.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

155 KOMENTARAI
Komentuoti

Komentuoti

*

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.

Naujausios žinios

Nauji Vyriausybės užmojai: siūlo receptinius vaistus parduoti internetu

Avarija magistralėje Kaunas-Klaipėda: uždarytas eismas viena puse (vaizdo įrašas)

Miestas padės atnaujinantiems daugiabučių kiemus: dengs iki pusės tvarkymo išlaidų

Signalai iš Vakarų - plačiai naudojama kiniška ryšio įranga gali būti nesaugi

Avarija Savanorių prospekte - žmogui prireikė medikų pagalbos (vaizdo įrašas)

Kauno darželio auklėtojai pareikšti įtarimai smurtavus prieš vaikus

Karaliaus Mindaugo mokymo centrą krečia neramumai: buvęs darbuotojas pažeidė įstatymą (papildyta)

Viltis tėvams: gali didėti išmokos už vaikus

Vilniaus knygų mugėje - kaunietiški akcentai

„Auros“ premjera „Laikini šešėliai“: apie žmonių santykius per Rytų kultūros patirtis