Ukrainietis tenoras, triumfavęs konkurse, debiutuos Kauno muzikiniame teatre | Kas vyksta Kaune

Ukrainietis tenoras, triumfavęs konkurse, debiutuos Kauno muzikiniame teatre

Organizatorių nuotr.

Baigėsi išskirtinių jaunosios kartos dainavimo talentų pasirodymus Lietuvos publikai pristatęs Tarptautinis Virgilijaus Noreikos dainininkų konkursas. Po penktadienį vykusio iškilmingo finalo paaiškėjo, kad, žiuri sprendimu, nugalėtojo laurų verčiausias buvo ukrainiečių tenoras Valentynas Dytiukas.

[galerija kiek=”4″]

Be piniginės premijos pirmosios vietos laureatui atiteko ir koncertinis prizas – šį sezoną jis debiutuos Kauno muzikiniame teatre.

Kauno muzikiniame teatre debiutuosiantis konkurso nugalėtojas V. Dytiukas – Nacionalinės P. Čaikovskio muzikos akademijos absolventas, 2014 m. nugalėjęs ir tarptautiniame Michailo Glinkos dainininkų konkurse. Šiuo metu 26-erių metų solistas stažuojasi Ukrainos nacionaliniame operos ir baleto teatre.

Antroji ir trečioji vietos atiteko dviems baritonams, atitinkamai lietuvių solistui Modestui Sedlevičiui ir talentui iš Mongolijos Badralui Chuluunbaatarui. Likusiems keturiems finalo dalyviams – Kyubongui Lee, Tetjanai Zhuravel, Sehoonui Moonui ir Margaritai Levchuk – įteikti diplomai.

Specialiuoju maestro Virgilijaus Noreikos prizu apdovanotas Pietų Korėjos tenoras Sehoonas Moonas. Publikos simpatiją pelnė ukrainietė Tetjana Zhuravel. Kitus du koncertinius prizus – vaidmenį Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre ir debiutą Estijos nacionalinėje operoje laimėjo lietuvis M. Sedlevičius.

„Konkursas yra konkursas, prizų visi laimėti negali, bet, manau, komisija ir mūsų komanda padarėme viską, kad svečiai iš Lietuvos išvyktų su pačiais geriausiais prisiminimais.Geriausias įvertinimas renginiui – norinčių dalyvauti gausa, pilnos žiūrovų salės ir dalyvių šypsenos. Esu laimingas, kad pirmąjame tarptautiniame Virgilijaus Noreikos dainininkų konkurse viso to netrūko”, – įspūdžiais dalijosi konkurso organizatorių VšĮ „Natų knygynas“ direktorius Vygintas Gasparavičius.

Nepaisant to, kad konkursas organizuotas pirmąjį kartą, organizatoriai buvo nustebinti ypatingu pasaulio dainavimo bendruomenės susidomėjimu – registracijai pasibaigus, buvo pateikta net 181 paraiška. Kaip vienbalsiai tvirtino konkurso organizacinio komiteto nariai, tai be abejonės įrodė, kad maestro Virgilijaus Noreikos vardas puikiai žinomas ne tik mums, bet ir visam pasauliui.

„Nepaisant visų „mikrofoninių“ pokyčių, Jūs esate tikrieji mūsų balsai“, – konkurso atidarymo metu kalbėjo pats maestro, taip pat dirbęs ir žiuri nariu.

Konkurso dalyvius visą savaitę vertino tarptautinė komisija. Į Lietuvą atvyko žymiausi savo srities specialistai – operos solistai, pedagogai, vadybininkai. Tai pats maestro V. Noreika, Asta Krikščiūnaitė (Lietuva), Marjana Lipovšek (Slovėnija), Michele Crider (Jungtinės Amerikos Valstijos), Rudolf Piernay (Vokietija), Robertas Gilderis (Didžioji Britanija). Komisijai pirmininkavo lietuvių kilmės vokiečių sopranas Lilija Šukytė.

Pagrindiniai Tarptautinio Virgilijaus Noreikos dainininkų konkurso rėmėjai – Lietuvos kultūros taryba ir Lietuvos kultūros ministerija. Konkursą organizuoja VšĮ „Natų knygynas“ ir Lietuvos muzikos ir teatro akademija.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA