Daugiabučių gyventojai išradingai šaukiasi Kauno mero pagalbos | Kas vyksta Kaune

Daugiabučių gyventojai išradingai šaukiasi Kauno mero pagalbos

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Jau ilgą laiką daugelyje Kauno vietų praeinant ar pravažiuojant gatvėmis galima pastebėti ryškų ženklą su užrašu: „Kaunas tvarkosi“, taip pažymėtose miesto erdvėse vykdomi vieni ar kiti darbai. Tačiau vadinamojo „Bermudų“ mikrorajono daugiabučių gyventojai, norėdami atkreipti aplinkinių ir, žinoma, mero dėmesį, sugalvojo pastatyti kieme tokios pat spalvos, bet kitokios reikšmės ženklą.

„Neseniai Bermudų mikrorajono gyventojus (aut. past. Taikos pr. Draugystės g. ir Pramonės pr.) pasitiko naujas ženklas. Įdomu, kokia bus Kauno mero reakcija? Dėl šios problemos jau ne kartą buvo kreiptąsi į Kauno merą Visvaldą Matijošaitį, Seimo narius, seniūną bei seniūnaitį. Tad tikriausiai kažkam  „neatlaikė nervai“, – sako kauniečiai.

„Kaunas netvarko! Mere, Sos Atsiprašome už laikinus nepatogumus“, – rašoma ant ryškaus ženklo, pastatyto, šlapio smėlio ir balų pilname kelyje.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai teigia, kad dėl pėsčiųjų tako, vadinamo „Bermudų alėja“, kuriame jau keletą dienų stovi šis ryškiaspalvis ženklas, seniai vyksta nuolatinė kova. „Kai buvo projektuojamas mikrorajonas, niekas nepagalvojo apie patogius privažiavimus prie gyvenamųjų namų. Tačiau, nepaisant to, kažkokiu būdu turime pasiekti savo namus, tad tenka važiuoti šiuo, pėstiesiems skirtu taku“, – atvirauja kauniečiai.

Pasak jų, greta šios vietos yra įsikūręs ir vaikų darželis – tėvams su vaikais esą tenka eiti gatve ir pekelėmis. Dėl tos priežasties esą išmindyti visi žolynai. „Tako plytelės nepritaikytos važinėti automobiliais. Jos iškrypę, suskilę, susidarę milžiniško dydžio duobės, o gyventojai neturi kitos išeities. Todėl važiuoja taku tam, kad pasiektų norimus objektus ar namus“, – pasakoja portalo skaitytojai.

Bermudų mikrorajono gyventojų teigimu, pernai problemą mėginta spręsti – gyventojai esą iš savo lėšų kompensavo pėsčiųjų tako remonto darbus. Tačiau tai menkai gelbėjo – praėjus keliems mėnesiams, prasta būklė vėl atsinaujino.

„Kreipėmės ir į Kauno merą, seniūną, seniūnaitį, Seimo narius. Pateikėme jiems prašymą su gyventojų parašais, kad minėta dilema būtų išspręsta – takas pritaikytas važinėti automobiliais bei pastatytas ženklas, draudžiantis pašalinių žmonių eismą kiemuose. Tačiau jokio atsakymo į prašymą nesulaukėme“, – tikina kauniečiai.

Labiausiai, pasak Bermudų mikrorajono gyventojų, jų netenkina įvažiavimas iš Draugystės gatvės bei važiuojant tolyn, kur driekiasi pėsčiųjų takas – „Bermudų alėja“.

Susisiekėme su Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėju Aloyzu Pakalniškiu. Jis portalo žurnalistams komentavo:

„Gyventojai taikliai pastebėjo, kad tai – pėsčiųjų takas, ir automobiliai juo neturėtų naudotis, kadangi šalia yra dar du įvažiavimai į daugiabučių kiemus. Apie prastos būklės Bermudų alėją informavome Avarinę miesto dispečerinę, kuri šią vietą įtrauks į tvarkytinų objektų sąrašą“, – sakė jis.

Kauniečiai, pamatę avarines duobes, įgriuvas, atvirus šulinius, pasak A. Pakalniškio, gali nedelsiant informuoti miesto avarinės tarnybos dispečerinę nemokamu telefonu 8 800 00111. Paskambinę gyventojai gali pranešti apie avarines ar žmogui pavojų keliančias situacijas mieste. Visi skambučiai registruojami ir nukreipiami atsakingoms tarnyboms. Dispečerinė dirba ištisą parą, 7 dienas per savaitę. El.p. miesto.dispecerine@svara.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA