Milžiniško dydžio mokesčius už būstą gavusi kaunietė: iš kur turėčiau gauti tokią sumą? | Kas vyksta Kaune

Milžiniško dydžio mokesčius už būstą gavusi kaunietė: iš kur turėčiau gauti tokią sumą?

Asociatyvi/AM nuotr.

Dažnai tenka girdėti sakant, kad mokesčiai už būstą ir maisto produktų kainos Lietuvoje auga sparčiau nei atlygis už darbą. Tuo savo akimis dar kartą įsitikino kaunietė, gavusi mokesčių lapelį, kuriame nurodyta milžiniško dydžio suma su prierašu: kaupiamosios lėšos remonto darbams.

Retkarčiais tekdavo mokėti daugiau

„Šį mėnesį gavusi namo administratoriaus sąskaitą tiesiog netekau žado. Gyvenu Kaune A. Strazdo gatvėje. Kauniečiai žino, jog tai viena iš Vilijampolės mikrorajono gatvelių, kurioje stovi dviaukštis daugiabutis. Dalis kambarių šiame name priklauso Kauno savivaldybei, o keletas iš jų yra privati nuosavybė. Prieš gerą dešimtmetį nusipirkau 30,60 kvadratinių metrų butą. Namo, kuriame yra man priklausantis butas, Kauno miesto savivaldybės paskirtas administratorius yra bendrovė „Kauno butų ūkis“, o namo vadybininkė – Aušra Daugėlienė. Administratoriaus sąžiningumu jau ne kartą teko suabejoti: sąskaitose retkarčiais padidėdavo mokesčiai už suteiktas paslaugas ar kaupiamaisiais lėšas remonto darbams, nors niekada nebūdavo pasakoma, kam tos lėšos panaudotos“, – rašo portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytoja.

Namas renovuojamas, bet mokesčių sumos nemažėja

Pasak jos, vasaros pradžioje atsirado naujas mokestis už aplinkos tvarkymą, nors namas jau nuo pavasario renovuojamas ir visą jo teritoriją esą užėmė darbus atliekantys statybininkai. Nepaisant to, sąskaitas kiekvieną mėnesį moteris sako apmokėdavusi: už kaupiamąsias lėšas remonto darbams kiekvieną mėnesį esą sumokėdavo po 4,19 eurų. Tačiau rugsėjo mėnesį gauta sąskaita tiesiog pribloškė: kaupiamosios lėšos remonto darbams – 648,28 eurų.

Mokestis už kaupiamąsias lėšas remonto darbams paliko be žado

„Paskambinau namo vadybininkei A. Daugėlienei. Apie penkias minutes klausiausi kokį klausimą norėčiau užduoti, kurį skaičių spausti, o paspaudusi klausiausi muzikos. Kai pagaliau atsiliepė namo vadybininkė, ji man patarė skambinti kitam darbuotojui, kuriam prisiskambinti nepasisekė. Ar aš kiekvieną mėnesį moku namo vadybininkei tik už sąskaitos išrašymą? Į jokį klausimą atsakyti ji negali? Ar Kaune bus potvynis ir uraganas ir po jo reiks tiek lėšų namo remonto darbams? Namo administratorius dabar jau kiekvieną mėnesį reikalaus mokėti po 600 Eur? Ir jei jau nekalbėsime apie tai, kad visiškai neaišku, už ką turiu mokėti tokią sumą. Kaip jau minėjau, namas yra renovuojamas ir jo renovacija išankstiniais administratoriaus skaičiavimais man už 30,60 kv. m. butą kainuos apie 15000 eurų. iš kur aš turėčiau gauti tokią pinigų sumą – mano pajamos per mėnesį yra gerokai mažesnės už prašomą sumą. O, jei jau administratorius iš karto reikalauja sumokėti tokią sumą, reikia manyti, kad nesumokėjus, busiu priversta mokėti delspinigius, o gal sulauksiu ir antstolio?“, – piktinasi kaunietė.

Galima pasirinkti, kokiu būdu, bet sumokėti teks

Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija kreipėsi į bendrovę „Kauno butų ūkis“ ir pasidomėjo apie skaitytoją neraminančią situaciją dėl itin didelių mokesčių. Paskambinę telefonu daugiabučių pastatų administravimo Vilijampolėje vadybininkei Aušrai Daugėlienei, sukaukėme atsakymo, jog ji negalinti komentuoti įvardytos situacijos ir buvo nurodyta kreiptis į kitus įstaigos atstovus.

Netrukus sulaukėme atsakymo elektroniniu paštu. Laiške rašoma,  kad paskaičiuota suma yra už namo techninio darbo projekto parengimą, kuri apmokama iš gyventojų kaupiamųjų lėšų, skirtų namui atnaujinti. „Kadangi namo butų ir kitų patalpų savininkai neturėjo pakankamai sukaupę lėšų, taigi buvo apmokestinti papildoma suma. Namo buto savininkė gali kreiptis į „Kauno butų ūkį“ ir susiderinti, per kokį laikotarpį ji galėtų susimokėti jai tenkančią sumą dalimis“, – teigė bendrovės „Kauno butų ūkis“ atstovai.

Pasak jų, delspinigiai skaičiuojami nebus, į antstolius taip pat esą nebus kreipiamasi.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA