Stringa eismo įvykį sukėlusios ir kraujo mėginius sukeisti paprašiusios D. Gineikaitės teismas | Kas vyksta Kaune

Stringa eismo įvykį sukėlusios ir kraujo mėginius sukeisti paprašiusios D. Gineikaitės teismas

delfi.lt 2017/09/22 13:26
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Penktadienį Kauno apylinkės teismas turėjo pradėti nagrinėti liūdnai pagarsėjusios buvusios Nacionalialinės žemės tarnybos (NŽT) direktorės Daivos Gineikaitės bylą, kurioje moteris yra kaltinama suklastojusi kraujo tyrimą.

Tačiau teisme susirinkę proceso dalyviai turėjo skirstytis posėdžiui dar neprasidėjus – nei pati D. Gineikaitė, nei kiti su tyrimu susiję kaltinamieji teisme nepasirodė.

Prieš pat teismo posėdį buvo pranešta, kad kaltinamieji paprašė teismą atidėti iki kito numatomo posėdžio rugsėjo 28 d. Dėl kokių priežasčių paprašyta teismo posėdį atidėti – nepranešama.

D. Gineikaitė kaltinama piktnaudžiavusi tarnybine padėtimi, kai 2015 metų pabaigoje neblaivi vairuodama automobilį susidūrė su kitu automobiliu ir savo patarėjui nurodė padėti nuslėpti jos girtumą ir taip išvengti už tai gręsiančios atsakomybės.

Be pačios D. Gineikatės į teisiamųjų suolą turėjo sėsti dar 4 įtariamieji: Kauno klinikinės ligoninės direktorius Gediminas Abecūnas, jo pavaduotojas Kastytis Grigonis ir ligoninės skyriuje laikinai einantis pareigas vedėjas Artūras Šalnius ir slaugytoja Salomėja Skersienė. Jie organizavo ir sukeitė buvusios NŽT direktorės kraujo mėginius.

Atlikdami ikiteisminį tyrimą Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai rado ir paėmė du kraujo mėginius, o Valstybinės teismo medicinos tarnybos ekspertų išvados patvirtino įtarimus, kad siekta nuslėpti galimą valstybės tarnautojos girtumo faktą eismo įvykio metu.

Atliekant ikiteisminį tyrimą D. Gineikaitė buvo atleista iš NŽT vadovės pareigų. Pernai vasarį Kauno apylinkės teismas paskelbė, kad D. Gineikaitė eismo įvykį 2015 metų gruodį Kaune padarė būdama neblaivi. Jai paskirta 1,3 tūkst. eurų bauda ir pusketvirtų metų teisių vairuoti atėmimas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA