Kaune pirmieji atidarė alaus kavinę: siūlo net 200 rūšių „craft“ alaus | Kas vyksta Kaune

Kaune pirmieji atidarė alaus kavinę: siūlo net 200 rūšių „craft“ alaus

Organizatorių nuotr.

Keliones dievinanti kauniečių pora Aistė Juodelytė ir Dmitrij Barisov atrado ir į Kauną atvežė tai, ko čia dar nebuvo – alaus kavinę. Belgijoje populiarūs tokio tipo barai sujungia nedidelių kavinių atmosferą su intriguojančia gėrimų pasiūla. Alaus kavinei pora pasirinko tinkamiausią vietą Kauno senamiestyje – šurmuliuojančią ir gyvą Vilniaus gatvę.

[galerija kiek=”4″]

“Dirbant kituose baruose jau senai svajojau apie savo kavinę, tačiau tai – labai rizikingas verslas. O didžiausia jo rizika yra tuomet, kai tikiesi, kad vien dėl to, kad tu egzistuoji, sulauksi žmonių dėmesio. Kita vertus, surasti unikalią idėją, ką pasiūlyti daugybės pramogų išlepintiems miestiečiams – čia ir yra vienas didžiųjų iššūkių”, – pasakojo vos šį savaitgalį Kaune duris atvėrusio baro „Kaukas“ šeimininkė Aistė. Po beveik metus trukusių paieškų ir planavimo, barui tinkamas patalpas jai pavyko rasti pačioje judriausioje senamiesčio vietoje – Vilniaus gatvėje.

Prieš metus su antra puse keliaudami po Belgiją jie pamilo ten populiarias alaus kavines – tai erdvės, savo stiliumi, bet ne pasiūla, primenančios populiarias kavos kavines. Interjerą „Kauko“ barui kūrė „Gėda Pelėda“ rankinių dizainerė Kristina Lisauskė, vis dažniau pristatanti ir savo kurtus interjero projektus. Čia – daugybė nedidelių, greta sustatytų staliukų, jauki, šviesi erdvė, tačiau vietoje įprastai kavinei būtinų šokoladinių pyragų ten – galvosūkis, kurį alų pasirinkti. Išsiskirianti iš Lietuvoje populiarių kokteilių ar alaus barų, „pub’ų“ ir vyninių, tokia kavinė vilios naujovėmis. Jų pasiūla – užpildyta lietuviams dar neregėtais skoniais, mat „Kaukas“ siūlo daugiausiai Lietuvoje – net 200 skirtingų rūšių „craft“ alaus.

„Craft“ alaus gerbėjai labiausiai vertina išraiškingus šios rūšies alaus skonius, tad ir Kaune jų bus galima paragauti pačių neįprasčiausių: vieni jų gaminti su mėlynėmis ar mango vaisiais, žalia arbata ar gėlių žiedais, kiti išsiskiria brandinimo metodais – alaus statinėje praleido daugiau kaip trejus metus. Lietuvoje pristatomi ir alūs, maišyti su džinu, gaminti Pietų Korėjoje ar pavadinti režisieriaus Quentin Tarantino filmų herojų vardais.

„Žmonės kol kas labai noriai ragauja danišką alų, kurio bravorui vadovauja buvęs Danijos karalienės asmens sargybinis. Skyrėme dėmesį kiekvienam skoniui: turime platų pasirinkimą alaus be gliuteno, pristatome moderniausius Lietuvos „craft“ alaus gamintojus. Visas šias alaus rūšis suderinome su gėrimų savybes geriausiai atskleidžiančiais patiekalais. Kartu priėmėme drąsų sprendimą – atsisakėme visų rūšių industrinio alaus, jo „Kauke“ nebus. Mes norėjome įkvėpti žmones ragauti naujovių. Gal alaus su bananais? Tiesa, pilstomo alaus rūšių turime net 16 ir jam skiriamas ypatingas dėmesys, statinės šaldomos specialiai šiam barui pagamintame šaldytuve“, – aiškino „Kauko“ šeimininkas D. Barisov.

Baras „Kaukas“ įsikūręs Kaune, Vilniaus g. 34. „Kaukas“ svečių laukia kasdien nuo 16 valandos, o pirmadienius skelbia nedarbo. Staliukų rezervacija tel. 8 631 16113.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA