Vokiškų automobilių „miestelyje“ Kaune – kaimynai iš Ispanijos | Kas vyksta Kaune

Vokiškų automobilių „miestelyje“ Kaune – kaimynai iš Ispanijos

Organizatorių nuotr.

Beveik ketvirtį amžiaus „Volkswagen“ gamintojui atstovaujanti, o nuo 2005 m. ir „Audi“ įgaliotuoju atstovu Kauno regione esanti bendrovė „Autojuta“ paminėjo dar vienas įkurtuves. Chemijos gatvėje greta vokiškų automobilių salonų oficialiai atidarytas ispaniškai vokiškas Kauno „Seat“ centras.

[galerija kiek=”4″]

Ispaniški salsos ritmai, autentiška paelija, Sangrija ir kitos pietietiškos atrakcijos antradienio vakarą kauniečius bei miesto svečius kvietė pasivyti nubėgančią vasarą. Čia renginio dalyviai turėjo galimybę ne tik apžiūrėti serijinius modelius, bet ir susipažinti su sportiniu „Seat Leon“, pelniusiu ne vieną apdovanojimą Europos žiedinių lenktynių trasoje. Tokiomis nuotaikomis automobilių mėgėjai antradienio (rugsėjo 19 d.) vakarą rinkosi į naujojo „Seat“ salono atidarymo iškilmes Kaune.

Nuo 2010 m. „Seat“ atstovybė veikė Vilniuje, tačiau jos šeimininkai sako greitai pajutę, kad šiai markei būtina atskira erdvė, todėl nuo šiol ispanų gamintojo automobiliai klientų dėmesio lauks erdviame 380 kvadratinių metrų ploto pardavimo salone Kaune.

„Matydami vis didėjančią „Seat“ automobilių paklausą ir besiplečiančią klientų geografiją visoje Lietuvoje, jau prieš kelerius metus nusprendėme įsteigti specialiai jiems skirtą pilnavertį saloną vadinamajame „Jutos“ automobilių prekybos ir aptarnavimo „miestelyje“. Jis jau kuris laikas reorganizuojasi ir keičiasi. Neseniai čia atidarytas naujas „Audi“ centras, dar anksčiau įrengtas vienas moderniausių mieste kėbulų remonto centras, įsikūrė nauji autorizuoti „Audi“ bei VW automobilių servisai. Dabar čia bus aptarnaujami ir „Seat“ automobiliai“, – kelerių metų pokyčių raidą vardijo „Seat“ padalinio Lietuvoje vadovas Vytautas Švedas.

Pasak jo, iki šių metų pradžios Kauno „Audi“ centrui priklausiusias patalpas teko preciziškai adaptuoti naujakuriams pagal visus „Seat“ gamintojo numatytus interjero dizaino bei automobilių išdėstymo reikalavimus. Naujoje ekspozicijoje tilps 6 populiariausi modeliai.

„Visi gamintojai plečia savo siūlomų modelių gamas, tad atitinkamai turime ieškoti jiems didesnių namų. Esame tikri, kad „Seat“ kūriniai pratęs plačią „Volkswagen“ grupės atstovų paletę. Juolab kad „Seat“ siūlo ir SUV tipo automobilių, o šis segmentas visame pasaulyje auga bei populiarėja neįtikėtinais tempais“, – pastebėjo V. Švedas.

Naujame salone išskirtinė vieta atiteko Lietuvos „Metų automobiliu 2017“ tituluotam „Seat Ateca“. Jau neužilgo greta puikuosis ir kita naujiena – jo mažesnysis brolis – „Seat Arona“, kuris turėtų sulaukti daug moterų simpatijų. Šie manevringi miesto visureigiai pasižymi ne tik geresniu pravažumu, bet patogesne sėdėsena, komfortiškesniu įlipimu bei kitais privalumais. Tokie automobiliai pastaruoju metu diktuoja madas kone visoje Europoje.

Jiems iš paskos į naująją ekspoziciją stos savo išvaizda bei techniniais sprendimais gerokai atsinaujinusi ir vairuotojų pripažinimą seniai pelniusi „Seat Ibiza“. Greta jos numatyta vieta šeimyniniam vienatūriui „Seat Alhambra“. Tai „Volkswagen Sharan“ giminaitis, pasižymintis ne tik mažesne kaina, bet ir subtiliais interjero sprendimais.

Galiausiai Ispanijos gamintojo kūrinių virtinę pratęs patikimasis „Seat Leon“, šiemet taip pat nežymiai atnaujinęs savo eksterjerą ir išsiskiriantis itin plačia modifikacijų palete – nuo kasdienio darbinio iki žvitraus sportiško automobilio. Tai kiek rečiau gatvėse sutinkamas populiariojo „Volkswagen Golf“ pusbrolis. Jis neretai patraukia vairuotojų akį savita, išraiškingesne išvaizda ir sportiškesniu išorės bei vidaus dizainu nei konservatyvusis „Golfas“.

Vokiškos kokybės ir ispaniško temperamento automobilius naujuosiuose namuose klientai galės ne tik apžiūrėti, bet ir išbandyti gatvėje. Per praėjusius metus „Autojuta“ pardavė iš viso beveik 2 tūkst. naujų ir naudotų automobilių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA