Kauniečiai piktinasi: kodėl už kai kurias prekes turime mokėti brangiau? | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai piktinasi: kodėl už kai kurias prekes turime mokėti brangiau?

Portalo Kas vyksta Kaune skaitytojų nuotr.

Jau antrąją savaitę kauniečius ir kitų miestų gyventojus, užsukusius į prekybos centrų tinklo „Iki“ parduotuves šalyje pasitinka ne visus džiuginanti žinia – pakilusios kai kurių prekių kainos. Tiesa, jos pažymėtos specialiu skiriamuoju ženklu. Tačiau, kaip tikina su redakcija susisiekę portalo  „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai, ne visiems užtenka pastabumo, o taip nutikus, piniginė suplonėja mažiausiai euru.

[galerija kiek=”8″]

Prie kai kurių prekių prekybos centrų tinklo  „Iki“ parduotuvėse galima pastebėti kyšančią skrajutę su užrašu:  „Gera kaina – Geras darbas. Įsidėkite gerą darbą į prekių krepšelį!“. Šios akcijos ženklu pažymėtose vietose prie ankstesnės produkto kainos pridedamas vienas euras. Vadinasi, pavyzdžiui, jei įprasta pieno pakelio kaina 0,97 euro centai, teks mokėti euru daugiau – 1,97 euro.

Tiesa, toks antkainis, kaip paaiškėjo, kiekvieną savaitę taikomas vis kitoms prekėms, t.y. jų asortimentas keičiamas. Jei vieną savaitę pienas kainavo brangiau, tikėtina, jog kitą savaitę jam bus sugrąžinta įprastinė kaina, bet, pavyzdžiui, pakelis varškės vietoj 0,67 euro centų kainuos 1,67 euro.

Kauniečiai teiraujasi, kodėl pastarosiomis savaitėmis  „Iki“ parduotuvėse pastebimi ženklūs kainų šuoliai. Susisiekus su prekybos centrų tinklo komunikacijos vadove Berta Čaikauskaite, paaiškėjo, kad prekybos tinklas  „Iki“ jau dešimt metų bendrdarbiauja su „Maisto banku“  ir yra didžiausias šio labdaros fondo rėmėjas maistu. Iki šiol organizacija esą stengėsi paskatinti gyventojus aukoti maistą vargstantiems, tačiau finansinės žmonių ir verslo aukos nebuvo pakankamos, kad „Maisto bankas“ galėtų plėstis, išdalinti daugiau maisto, pasiekti atokesnes Lietuvos vietoves.

Pasak  „Maisto banko“ komunikacijos ir plėtros vadovo Vaidoto Ilgiaus, tokio pobūdžio akciją  „Iki“ vykdoma pirmą kartą, todėl sunku nusakyti, kiek Lietuvos žmonių piniginių aukų perkant maistą bus sulaukta. Tačiau, jo teigimu, per pirmąją akcijos savaitę jau surinkta daugiau kaip 38 tūkstančiai eurų.  „Mes šią paramą naudosime įrangos atnaujinimui, automobilių su šaldymo įranga pirkimui, šaldytuvams, šaldymo kambariams, kurui ir kitoms infrastruktūros reikmėms“, – tikino V. Ilgius.

„Nemažai pirkėjų įsigyja po keletą akcijos prekių, ar net nuperka visą socialinės akcijos prekių krepšelį, kuriame – 9-12 skirtingų kasdienių produktų. Stengiamės užtikrinti, kad informacija apie akcijos detales ir tikslą pasiektų visus pirkėjus, todėl informuojame apie tai visose „Iki“ parduotuvėse, plakatuose, kitoje parduotuvių atributikoje, tinklo svetainėje ir leidiniuose, taip pat žiniasklaidoje, socialiniuose tinkluose. Nepageidaujantys prisidėti prie paramos ir įsigyti socialinės akcijos prekių, pirkėjai gali rinktis kitus analogiškus produktus įprasta kaina. Per klaidą įsigiję socialinės akcijos prekę ir nenorintys aukoti pirkėjai gali jas grąžinti ir atgauti pinigus visų „Iki“ parduotuvių kasose“, – paaiškino B. Čaikauskaitė.

Minėta akcija, komunikacijos vadovės teigimu, visose prekybos centrų tinklo  „Iki“ parduotuvėse bus vykdoma iki lapkričio 19 dienos.  Perkant socialinės akcijos „Gera kaina – Geras darbas” logotipu pažymėtų kasdienių prekių už kiekvieną šioje akcijoje dalyvaujančią ir nupirktą prekę 1 euras bus perduotas „Maisto bankui“, įskaitant PVM mokestį, kurį padengs  „Iki“ atstovai iš savo biudžeto.

Klausiame skaitytojų: ar jau spėjote atkreipti dėmesį į šią akciją? Kaip reagavote?

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA