Unikali kalbų mokykla persikelia į naujas patalpas | Kas vyksta Kaune

Unikali kalbų mokykla persikelia į naujas patalpas

Organizatorių nuotr.

Jau kelerius metus sėkmingai gyvuojanti kalbų mokykla „Speak up“ į rudenį įsibėgėja vedami jaunatviškos energijos ir pokyčių noro – pirmadienį duris pravėrė naujos mokyklos patalpos, esančios Gedimino g. 47.

[galerija kiek=”4″]

„Speak up“ – įvairaus amžiaus ir visokių poreikių turintiems žmonėms pritaikyti užsienio kalbų kursai, pagrįsti neformalumu ir individualiu dėmesiu kiekvienam studentui. Prieš kelerius metus dar tik idėja įkūrėjos Brigitos galvoje buvusi, kalbų mokykla gerokai išsiplėtė, todėl teko ieškoti erdvesnių patalpų.

„Mokykla gimė iš meilės savo darbui. Iš pradžių lėtai, atsargiai, bet dabar drąsiai ir su polėkiu. Pradėjau viena, o dabar mūsų kolektyve – 12 žmonių, be kurių palaikymo ir užsivedimo „Speak Up“ tiesiog neįsivaizduoju“ – pasakoja įkūrėja Brigita. Taip pat pašnekovė pastebi, jog studentų ratas vis plečiasi – nemaža dalis studentų mokosi nuo pat mokyklos atidarymo, mat tai jiems tampa savotiška terapija. „Mes tampame kiekvieno mūsų studento draugu, vedliu, sukuriame jaukumą, kurio mes visi dažnai pasiilgstame.“

Kalbų mokykla unikali ir tuo, jog kiekvienam studentui yra paruošiamos individualios kalbos mokymo programos, yra atsižvelgiama į studentų pageidavimus ir poreikius. Jeigu tenka dirbti grupėse, stengiamasi išlaikyti minimalų studentų skaičių, kad 90 minučių trunkančios pamokos metu kiekvienam būtų suteiktas šansas pasisakyti. Brigita teigia, jog dar vienas svarbus skirtumas nuo tradicinių mokyklų – veržli, energinga ir labai savo darbui atsidavusių mokytojų komanda, kuri atsižvelgia į kiekvieno studento situaciją. „Mokytojai išgyvena, jei pamoka būna nesėkminga, jeigu mato, jog studentai tą dieną pavargę, tačiau užuot kritikavę dėl išsiblaškymo, mes džiaugiamės kiekvienu jų išmoktu žodžiu ar fraze, ar tiesiog gražiai suformuluotu sakiniu.“

Šiuo metu „Speak up“ siūlo tobulinti anglų, ispanų, prancūzų, rusų, vokiečių, įvairių skandinavų kalbų žinias. Amžius taip pat nėra apribojimas – mažiausiems studentams, kremtantiems anglų ir ispanų kalbas vos penkeri. Kursai organizuojami ir moksleiviams, siekiantiems pagerinti žinias prieš užsienio kalbų egzaminus, ir suaugusiems. „Speak up“ taip pat bendradarbiauja su įmonėmis, rengia kursus kolektyvams, dėsto verslo anglų kalbą.

Erdvesnės patalpos užtikrins ir naujas galimybes – dabar mokyklos studentams bus organizuojama dar daugiau teminių renginių, susijusių su įvairiomis kalbomis ir šventėmis. „Artimiausias mūsų renginys – „Kalbų Klubas“, prieš kurį visi skaitome vieną knygą ir jaukaus susitikimo metu ją visi kartu aptariame,“ – mintimis apie renginį, skatinantį skaityti užsienio kalbomis, dalijasi mokyklos įkūrėja.

Jei norisi mokytis naujos kalbos, bet nedrąsu ir nežinia, nuo ko pradėti, „Speak up“ naujų patalpų, kurias rasite Gedimino g. 47, atidarymo proga skelbia atvirų durų dienas, kai visą savaitę bus galima užeiti ir artimiau susipažinti su darbo grupėse principais, vaikų mokyklėle bei individualių kursų struktūra.

Daugiau informacijos galite rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA