Jauni talentai iš Lietuvos, Vokietijos ir Italijos dovanos performansą kauniečiams | Kas vyksta Kaune

Jauni talentai iš Lietuvos, Vokietijos ir Italijos dovanos performansą kauniečiams

Organizatorių nuotr.

Pirmadienio vakarą Kauno miesto kamerinis teatras dovanoja kauniečiams jaunų talentų kuriamą spektaklį–performansą „I see colors“. Kūrybinei grupei vadovauja lietuviai Gildas Aleksa ir Aistis Landsbergas, vokietis Maximien Aldebert ir italė Susannah Iheme.

Kūrybinė grupė teigia, jog bet kokia diskriminacijos forma prasideda nuo generalizacijos, jeigu sprendžiame apie žmogų pagal grupę, kuriai jį priskiriame dėl odos spalvos, tautybės, religijos, lyties, vertybių, o ne pagal asmenybės veiksmus ir pasiekimus. Šiuolaikinė visuomenė regis neišvengia mokymosi apie kitas kultūras pagal iš anksto susikurtus stereotipus. Šio masinio reiškinio išdavoje sąmoninga visuomenės dalis vis dar kamuojama klausimų: „kaip kovoti su rasizmu?“, „kaip pačiam nebūti rasistu?“

Spektaklis–performansas „I See Colors“ gimė iš vieno, visai „nekalto“, bet rasistinio posakio: „Ne, ne, aš nematau spalvų“, kuris iš esmės neigia kiekvieno žmogaus identitetą. Pasinaudodami muzikos, teatro, šokio, repo, medijų, performanso meno subtilybėmis daugiau nei 25 jauni menininkai iš Vokietijos, Italijos ir Lietuvos kuria atsaką į žiniasklaidoje formuojamą „kitokių“ žmonių įvaizdį. Pagrindinis spektaklio–performanso devizas yra įrodyti, jog mes visi esame skirtingi ir „kitokie“, todėl asmenybės unikalumas negali būti diskriminacijos priežastimi!

Spektaklis kuriamas įgyvendinant tarptautinį projektą „I-CARE: InterCulture Against Racism in Europe 2017”. Tris metus iš eilės trys kultūros ir meno organizacijos iš Vokietijos, Italijos ir Lietuvos subūrė jaunus muzikos, šokio, medijų meno talentus, kad kultūros ir meno išraiškomis sukurtų tris anti-diskriminacines žinutes. 2015 m. pagrindinės projekto veiklos ir jį sekęs perfomansas „Roommates” surengtas Vokietijoje, 2016 m. – Italijoje, o 2017 m. persikėlė į Lietuvą.

Projektas finansuojamas ES programos Erasmus+ ir EWOCA3-Workcamp lėšomis. Projektą taip pat dalinai finansuoja Tautinių mažumų departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės ir Kauno savivaldybė. Projekto koncepcija sukurta tarptautinės asociacijos Roots & Routes International veiklose. Projekto partneriai: ROOTS & ROUTES Cologne (Vokietija) ir Centro di Creazione e Cultura (Italija).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA