Kelionė nuomotu automobiliu merginai ilgam apkartino gyvenimą | Kas vyksta Kaune

Kelionė nuomotu automobiliu merginai ilgam apkartino gyvenimą

Asociatyvi / Organizatorių nuotr.

Tečiadienį prie automobilių ir dviračių dalijimosi paslaugas teikiančios bendrovės „CityBee“ automobilio vairo sėdusiai merginai nepasisekė. Ji ne tik aplamdė išsinuomotą automobilį, bet ir apgadino kitas transporto priemones bei, liudininkų teigimu, spruko iš įvykio vietos.

Pasak policijos pareigūnų, rugsėjo 13 dienos vakarą, maždaug 21:05 val., gautas pranešimas, kad Zarasų gatvėje, Kaune, lengvasis automobilis „Fiat“ kliudė stovinčius „Audi“ ir „BMW“ markės automobilius. Avarijos kaltininkė – mergina (g. 1999 m.), vairavusi išsinuomotą „CityBee“ automobilį, paspruko iš įvykio vietos. Tačiau buvo operatyviai sustabdyta pasitelkus į pagalbą kiekviename „CityBee“ automobilyje įdiegtą specialią „automobilių dalijimosi“ įrangą, kuri leidžia matyti kiekvieno „CityBee“ automobilio kelionės duomenis.

Policijos duomenimis, įvykio aplinkybės aiškinamos. Prie automobilio vairo sėdusi mergina teisę vairuoti turėjo, buvo blaivi.

Susisiekus su bendrove „CityBee“, gavome patvirtinimą, kad toks įvykis iš tiesų buvo. „Jei klientas sukėlė avariją, nuostolius kitam automobiliui (nukentėjusiam) atlygina mus draudžianti draudimo bendrovė. Pildoma eismo įvykio deklaracija, jei yra nukentėjusių ar nesutariama – kviečiama policija. Jei tokio įvykio metu apgadinamas „CityBee“ automobilis taip, jog turime išimti iš automobilių parko, pavyzdžiui, nukritęs bamperis, išdaužti žibintai, ir vairuotojas yra kaltininkas, jam gali būti skirtas 300 eurų  frančizės mokestis. Tai yra Kasko draudimo sąlyga. Tačiau net, jeigu automobilio taisymo išlaidos yra didesnės nei frančizės mokestis (aut. past. 300 eurų), klientui nereikia padengti skirtumo. „CityBee“ netaiko baudų dėl eismo įvykių“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ pakomentavo „CityBee“ vadovas Lukas Yla.

Policijos atstovų pasiteiravome, kokia bauda grėsrų vairuotojui dvejais atvejais: kai papuolus į eismo įvykį, sprunkama iš vietos; ir, kai vairuotojas praneša apie vykį pats nepasišalinęs iš vietos.

„Tuo atveju, jei vairuotojas pasišalina iš eismo įvykio vietos, bauda priklauso nuo padarytos žalos dydžio, numatyto Administracinių nusižengimų kodekso 426 straipsnio pirmojoje bei antroje dalyse. Jei padaryta žala neviršija 15-kos bazinių bausmių ir nuobaudų dydžio, bausmė siekia 600-850 eurų. Taip pat gali būti skiriamas teisės vairuoti atėmimas nuo 12-36 mėn. Jei vairuotojas neturi teisės vairuoti, bauda siekia nuo 1500-2000 eurų, bei gali būti konfiskuota transporto priemonė. Pastarąjį įvykį nagrinėja teismas“, – paaiškino Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Eismo įvykių registravimo skyriaus viršininkė Rasa Baltaševičienė.

Pasak jos, jei vairuotojas nepasišalina iš eismo įvykio vietos, remiantis Administracinių nusižengimų kodeksu, būtų taikoma nuobauda pagal 417 straipsnio 8 dalį – įspėjimas arba bauda nuo 10-14 eurų, arba administracinio nurodymo bauda – 5 eurai.

Atsižvelgiant į tai, jog baudų dydžiai ženkliai skiriasi, policijos pareigūnai pataria nesprukti iš eismo įvykio vietos, nes, priešingai, kaip minėta, teks mokėti šimteriopai didesnę nuobaudą.

 

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA