SWITCH’e Kaunas valdys didžiausią erdvę: kviečia visus! | Kas vyksta Kaune

SWITCH’e Kaunas valdys didžiausią erdvę: kviečia visus!

Organizatorių nuotr.

Norint padaryti – reikia daryti. Konkrečiam veiksmui gali paskatinti palaikymas, pagalba, patarimas ar tiesiog niuksas – daryk! Kelios dešimtys patyrusių mentorių, konsultantų, ekspertų ir specialistų vienai dienai susiburs SWITCH! renginyje duris atversiančioje „Kaunas Entrepreneurship Cafe“, kad padėtų visiems norintiems imtis savo idėjų įgyvendinimo nieko nelaukiant.

[galerija kiek=”4″]

„Kaunas Entrepreneurship Cafe“ bus bene didžiausia rugsėjo 19 d. „Žalgirio“ arenoje vyksiančio moderniųjų technologijų ir verslumo renginio SWITCH! erdvė, kurioje sinergijai apsijungs Kaunas, technologijos, patyrę ekspertai – profesionalai ir žiniasklaida. „Kaunas Entrepreneurship Cafe“ renginio dieną šeimininkaus investicijų ir turizmo agentūra „Kaunas IN“, gerą „vib’ą“ kurs startuolių skatinimo programos ChangeMakers‘ON komanda ir jų kviestiniai svečiai, kurių mintys ir idėjos sklis dar toliau už renginio ribų – iš „KEcafé“ nuolat vyks tiesioginės transliacijos portale „Kas vyksta Kaune“ bei portalo bendruomenės facebook profilyje.

Lauks didžiulis būrys ekspertų

Tačiau gyvas apsilankymas labiau nei būtinas, juk renginys – nemokamas! O galimybės gauti žinių, patirčių patarimų – beribės.

„Visų tą dieną čia užsukusių lauks pažintys, konsultacijos ir susitikimai, po kurių argumentams, jog neįmanoma savo svajonių pavesti realybe, tiesiog nebeliks galimybės“, – sako pagrindinė „KEcafé“ veiklos organizatorė, ChangeMakers’ON platformos vadovė Simona Šimulytė. Pasak jos, ateiti susitikti kviečiami visi, kurie jau turi savo startuolišką idėją arba tik tyliai apie ją svajoja. „Mūsų erdvės misija yra ne tik padėti rasti tinkamą kryptį, bet ir įgyti daugiau pasitikėjimo savo jėgimis, sutikti bendraminčius, plėsti pažinčių ratą, pasisemti įkvėpimo“, – kviečia S. Šimulytė.

„Kai mieste vyksta tokios iniciatyvos, negalime likti nuošalyje, turime būti ten, kur daugiausiai veiksmo ir neabejotinai tokia vieta antradienį Kaune bus SWITCH! renginys „Žalgirio“ arenoje. Be to, drauge su LRT esame šio renginio pagrindiniai informaciniai partneriai, nes tai, kad šiemet SWITCH! vyksta Kaune yra svarbu visiems progresyviems kauniečiams“, – aktyvų renginio nušvietimą interneto erdvėje ir socialiniame tinkle „Kas vyksta Kaune“ garantavo portalo vadovas Vaidas Pilkauskas, kuris ir pats taps vienu iš renginyje konsultuosiančių ekspertų.

Visą dieną čia vyks diskusijos, idėjų pristatymai ir finalinis konkursas, kuriame paaiškės, kurios dvi startuoliškos idėjos turės galimybę vykti į Paryžių ir būti pristatytos potencialiems investuotojams, o kuri socialinių inovacijų startuolio komanda laimės pusę metų dirbti išskirtinėmis sąlygomis ChangeMakers‘ON inkubatoriuje, kuris įsikurs Kauno senamiestyje atsidariusioje co-bendradarbystės erdvėje „Redakcija“.

Nuo idėjos iki verslo

„Keliame sau tikslą sujungti idėjas, realią veiklą ir investicijas į vieną vietą, kad kuo daugiau startuolių, kuriančių tikrą poveikį, taptų realiu verslu, juk turime suprasti, kad turėti idėją, kad ir kokia ji gera – nepakanka, – sako S. Šimulytė. – Mes siūlome konsultacijas, mentorystę, ekspertų pagalbą, galimybę pasigaminti prototipą, jį išbandyti, pristatyti potencialiems investuotojams, gauti finansavimą ir savo sumanymą paversti atsakingu, poveikį kuriančiu verslu“.

„KEcafé“ visą dieną dirbsianti Lietuvoje žinomų ekspertų – profesionalų komanda pasipildys ir keliais išties svarbiais svečiais iš užsienio, tad užsukę į Kauno zoną galėsite pabendrauti ir su jaunu inovatoriumi, „blockchain“ ekspertu George Lambrianides, kuris konsultuoja rinkoje žinomas organizacijas bei yra pelnęs ne vieną apdovanojimą už netradicinius sprendimus. George dalyvaus diskusijose, konsultuos. „Galėsite tiesiogiai pasiklausti, kodėl gavęs 4-ių stambiausių Kipro bankų pasiūlymus įdiegti savo sumanytą sprendimą, jis atsisakė ir toliau vysto savo produktus išskirtinai orientuotus į investuotojų ir startuolių problemų sprendimą“, – intrigą žadėjo S. Šimulytė.

„KEcafé“ lankytojų lauks skandinaviško kapitalo investuotojai iš „Blue Lime Labs“, kurie teiks konsultacijas, atsakys į klausimus, kaip sudominti savo idėja, kad ji gautų finansavimą. Beje, „Blue Lime Labs“ yra pirmasis jaunus verslu remiantis fondas turintis co-finansavimo INVEGOS garantiją.

Kvies siūlyti idėjas Kaunui

Į „KEcafé“ kviečiami užsukti visi Kauno patriotai, juk tai – Kauno erdvė SWITCH’e! „Miestas pulsuoja iniciatyvomis, todėl labai džiugu jas visas matyti čia, SWITCH! renginio metu. „KEcafé“ erdvė taip pat puikiai atspindi bendrą nuotaiką mieste ir kviečia visus norinčius gyventi, dirbti ar studijuoti, atvykti į Kauną“, – sako Kauno savivaldybę renginyje atstovaujančios agentūros „Kaunas IN“ vadovas Tadas Stankevičius.

Tad visi, kurie turi gerų minčių, kurias norėtų pasiūlyti įgyvendinti pačiam Kauno merui, gali tai padaryti jau dabar. „Programėles SYPEapp kūrėjai jau sukūrė profilį, skirtą siūlyti geras IDĖJAS Kaunui, kurias vėliau analizuos mero komanda. Tiesiog suraskite Kaunas ir rašykit“, – kviečia aktyviai įsitraukti į miesto kūrimo procesą ir S. Šimulytė. Beje, tikimąsi, kad į „KEcafé“ užsuks ir Visvaldas Matijošaitis bei Kaune gimęs ir augęs SWITCH! sumanytojas Antanas Guoga.

Po rimtų pokalbių „KEcafé“ lankytojų lauks pramogos ir įdomybės. Kaune įsikūrusi mobiliųjų technologijų kompanija „Telesoftas“ sudarys galimybę išbandyti vienintelius Lietuvoje praturtintos realybės Microsoft „HOLOLENS“ akinius. „KEcafé“ atskirą plotą užims įvairūs žaidimai – virtualus krepšinis, futbolas, galvosūkiai.

Apsilankę „KEcafé“ lankytojai taip pat galės laimėti dovanų. „Laimės rate“ išsitraukę užduotį, rinksis, kurio vertingo prizo nori: asmeninės koučingo sesijos, dalyvavimo „afterpartyje“, veidotyros guru konsultacijos ar socialinių tinklų ir skaitmeninės rinkodaros mokymų.

Didžioji staigmena – po „KEcafé“ važinės ir tikras Kaune surinktas elektromobilis. O lankytojai galės gyvai apžiūrėti Kauno technikos kolegijos specialistų perdarytą „MAZDA RX8“ į elektra varomą automobilį. Nepatikėsit, bet čia Kaune jau yra būdas, kad įprastu kuru varomą automobilį, įvažiavus į miestą paversti varomu elektra, o užmiestyje – hibridiniu. Tad norintieji galės ne tik apžiūrėti variklį, baterijas, bet ir išsiaiškinti jo veikimo principus bei technines galimybes.

Organizatoriai žada ir netikėtą vizualinį „KEcafé“ interjero sprendimą. Nenustebkite, jei pasijausite, lyg patekę į erdvų, žalią ir atvirą technologijų Kauno kiemą, kuriame dar ir bus vaišinama gardžia „Lavazza“ kava bei iš „Kauno grūdų“ produktų šviežiai keptais pyragais.

DĖMESIO: SWITCH! renginyje rugsėjo 19 d. atidaroma „Kaunas Entrepreneurship Cafe“ buria savanorių komandą, kuri galėtų talkininkauti pristatant lankytojams Microsoft „HOLOLENS“ akinius, organizuojant „Laimės rato“ žaidimą, „Telesofto“ krepšinio ir futbolo turnyrus. Visų savanorių taip pat laukia prizai. Registruokitės savanorystei el.p. indre@europe-institute.com(reikalingas trumpas prisistatymas ir kontaktiniai duomenys), sulaukite patvirtinimo, kad esate atrinkti ir tapkite didžiausios SWITCH erdvės „KEcafé“ vib’o dalimi.

Daugiau informacijos skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA