Nemuno saloje atsirado neįprastai ženklinta aikštelė | Kas vyksta Kaune

Nemuno saloje atsirado neįprastai ženklinta aikštelė

R. Tenio nuotr.

Neseniai prie Žalgirio arenos atsirado neįprastai paženklinta aikštelė. Paaiškėjo, kad ji skirta orlaiviams, o įrengta privačia iniciatyva ir lėšomis.

[galerija kiek=”4″]

Kauno miesto savivaldybė informavo, kad įrengti orlaivių kilimo ir nusileidimo aikštelę nuosavomis lėšomis Kaune sumanė klaipėdiečiai – UAB „Klaipėdos viešbutis“.

Uždarosios akcinės bendrovės „Klaipėdos viešbutis“ generalinė direktorė Lina Poviliūnė pasakojo, jog tokios aikštelės Kaune dairėsi jau seniai. „Mes organizuojame apžvalginius skrydžius sraigtasparniais didžiuosiuose šalies miestuose, taigi Kaune aikštelei pasirinkome tokią vietą, nes juk nesinori skrydžio pradėti ar pabaigti kur nors užkampyje – visi norime parodyti gražiausia, ką turime,“ – teigė pašnekovė.

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas sakė, kad miestas sutiko leisti įrengti orlaivių kilimo ir nusileidimo aikštelę, bet su sąlyga. „Pagrindinė nuostata buvo, kad šia aikštele galėtų naudotis visi norintys – tiek privačių orlaivių savininkai, tiek gelbėjimo operacijas vykdančios tarnybos“, – sakė G. Petrauskas.

Kadangi orlaivių aikštelė buvo įrengta UAB „Klaipėdos viešbutis“ lėšomis – miestui tai nekainavo nei cento.

„Visuose vakarų šalių miestuose tokios aikštelės yra visiškai įprastas miestų infrastruktūros objektas. Kaunas žingsnis po žingsnio tampa moderniu, europietišku miestu. Ir šios orlaivių nusileidimo aikštelės atsiradimas yra vienas iš to pavyzdžių. Šią verslo iniciatyvą vertiname teigiamai. Aikštelė buvo įrengta už privačias lėšas ir perduota miestui“, – teigė savivaldybės administracijos direktorius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA