Atsinaujina Kauno rajono greitosios medicinos pagalbos stotis | Kas vyksta Kaune

Atsinaujina Kauno rajono greitosios medicinos pagalbos stotis

Kauno rajono savivaldybės nuotr.

Kauno rajono greitosios medicinos pagalbos stoties (GMPS) medikai 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę teikia skubią ir būtinąją medicinos pagalbą gyventojams.

[galerija kiek=”4″]

Stoties postai tolygiai išdėstyti visoje savivaldybės teritorijoje – Akademijoje, Garliavoje, Girionyse, Sitkūnuose, Domeikavoje ir Vilkijoje – todėl staiga sunegalavus ar įvykus nelaimingam atsitikimui, žmonės gali tikėtis operatyvios pagalbos.

Kauno rajono GMPS direktorė Nelita Gudžiūnaitė-Bybartienė pasakojo, kad įstaigos steigėjas – Kauno rajono savivaldybė – jos vadovaujamai viešajai įstaigai panaudos būdu perdavė naujai pastatytą automobilių plovyklą ir saugyklą. Statybos darbų suma siekė daugiau kaip 78 tūkst. Eur.

GMPS automobilių saugykloje savo lėšomis planuoja įrengti naujus vartus, o plovykloje jau baigiama montuoti nauja įranga. Šie papildomi darbai kainavo daugiau kaip 12 tūkst. Eur.

Įstaigos lėšomis taip pat buvo atliktas kiemo dangos remontas, paklotos naujos trinkelės. Tai kainavo maždaug 57 tūkst. Eur.

Dar viena gera žinia: šiemet Kauno rajono GMPS už 122 tūkst. Eur įsigijo du naujus automobilius. Kauno rajono savivaldybė suteikė patalpas naujam postui Garliavoje įrengti. Jis įsikūrė Vytauto gatvėje, visai šalia Garliavos poliklinikos. N. Gudžiūnaitė-Bybartienė sakė, kad šio posto įrengimo darbai kainavo daugiau kaip 40,5 tūkst. Eur.

Kauno rajono GMPS darbuotojai sėkmingai tobulina praktinius įgūdžius įvairiose šalies ir tarptautinėse varžybose. Šią vasarą Kauno rajono GMPS darbuotojai nepertraukiamai 35-ias dienas budėjo Kauno oro uoste Karmėlavoje ir suteikė pagalbą 38-iems sunegalavusiems asmenims.

„Laiku suteikti žmonėms pirmąją medicinos pagalbą yra labai svarbu, todėl džiaugiuosi direktorės iniciatyvomis ir puikiu visos komandos darbu“, – sakė Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA