K. Pūkas nuosprendžio sulauks: Seimo komisijos darbas pratęstas iki gruodžio vidurio | Kas vyksta Kaune

K. Pūkas nuosprendžio sulauks: Seimo komisijos darbas pratęstas iki gruodžio vidurio

BNS 2017/09/14 17:16
Asociatyvi / Delfi nuotr.

Seimo komisijos dėl seksualiniu priekabiavimu apkaltinto parlamentaro Kęstučio Pūkio darbas pratęstas iki gruodžio vidurio.

Seimas ketvirtadienį komisijos darbo pabaigos terminą nukėlė gruodžio 15-ajai, nes dėl K.Pūko ligos ji niekaip negali patvirtinti išvados. Pagal Seimo statutą, komisija turi išklausyti parlamentarą, kurio imuniteto kausimą sprendžia.

Specialiosios komisijos pirmininkas „valstietis“ Antanas Baura yra patvirtinęs, jog po operacijos K.Pūkas mažiausiai iki lapkričio pabaigos turės praleisti reabilitacijoje.

Specialioji komisija Seimui turi pateikti išvadą su siūlymu, ar tenkinti generalinio prokuroro Evaldo Pašilio prašymą panaikinti K.Pūko teisinę neliečiamybę. Į Seimą prokuroras kreipėsi birželio pabaigoje.

Prokuratūra prašo leisti K.Pūką patraukti baudžiamojon atsakomybėn dėl galimo seksualinio priekabiavimo ir ginklo laikymo taisyklių pažeidimo.

Pagal Konstituciją, Seimo narys negali būti patraukiamas baudžiamojon atsakomybėn ar kitaip suvaržoma jo laisvė be Seimo sutikimo.

Prokuratūros duomenimis, keturių nukentėjusiųjų liudijimai ir per ikiteisminį tyrimą gauti duomenys leidžia pagrįstai manyti, jog šių metų sausio-vasario mėnesiais K. Pūkas galėjo seksualiai priekabiauti prie pagal tarnybą priklausomų ir kitaip priklausomų asmenų.

Seime taip pat pradėtas apkaltos procesas K.Pūkui. Šiame procese dabar laukiama Konstitucinio Teismo pozicijos.

K.Pūkas į Seimą buvo išrinktas pagal partijos „Tvarka ir teisingumas“ sąrašą daugiamandatėje apygardoje. K.Pūkas teigia, kad su juo susidorojo politiniai oponentai, nes jis yra „nesisteminis politikas“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA