Nesiilsėjo: L. Anužienė jau turi naują darbą | Kas vyksta Kaune

Nesiilsėjo: L. Anužienė jau turi naują darbą

Delfi, Laisvės TV inf. 2017/09/13 12:09
Asociatyvi / Centro nuotr.

Atleistoji iš Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro direktorių Laimutė Anužienė jau susirado kitą darbą.

Ir koks netikėtumas – ji lieka mokykloje „vesti darbų įvaizdžio ir socialinio bendravimo kontekste”. Šį L. Anužienės karjeros šuolį anonsuoja „Laisvės televizijos“ laida R.I.T.A.

Nuo spalio atleistoji direktorė dirbs „ties projektais kuriant holistinį žmogaus įvaizdį“.

Apie naująjį buvusios direktorės darbą laidos žurnalistei Eglei Rašimaitei pasakojo KMPRC Kosmetikos skyriaus vadovė Jūratė Jocienė.

„Dirbs, ves projektinius darbus įvaizdžio ir socialinio bendravimo kontekste. Kiekviename modulyje yra tam tikri tokie dalykai, pavyzdžiui, ir atliekant makiažus reikia įvaizdžio detalių, tai va, mes taip ir galvojome, kad ji išsilavinimą (turi) – ji yra įvaizdžio dizainerė ir socialinių mokslų daktarė, – sakė ji. – Mes galvojame, kad iš tikrųjų tokių specialistų neturėjome ir kada atlieki paslaugą, ypatingai makiažo paslaugą, tai jūs, kaip moteris, turbūt irgi suprantate, kad ne vien tik makiažo reikia.“

J. Jocienė mano, kad L. Anužienės darbas tikrai pasiteisins.

„Ir įvaizdžio dizainas, ir įvaizdžio kūrimas žmogui – tai yra labai svarbi aspekto dalis, kad sukurtum bendrą įvaizdį, bendrą holistinį žmogaus įvaizdį,“ aiškino ji.

Į klausimą, ar L. Anužienės reputacija nekelia abejonių, vedėja atsakė filosofiškai: „žmogus yra žmogus“.

„Atvirai pasakysiu: žmogus yra žmogus. Aš taip galvoju, kad užbraukti tai, kas buvo, ir atversti naują lapą ir naujame lape pradėti paišyti savo kitą gyvenimo dalį. Šiaip jūs turbūt bendravote kažkada su direktore – ji turi labai gerą skonį, labai gerą vidinę nuojautą ir spalvoms, ir deriniams, ir stilistikai, ir iš tikrųjų… Manęs, asmeniškai, nebaugina. Nes žinote, kaip yra gyvenime? Kol nepabandai, kol nepradedi dirbti su žmogumi, tu apie jį iš CV nesuprasi, kas jis per specialistas“, – aiškino ji.

Paklausta, kaip gali reaguoti tokį sprendimą dėl L. Anužienės atleidimo priėmusi Švietimo ir mokslo ministerija, J. Jocienė sakė esanti per mažas sraigtelis, kad klausinėtų ministerijos nuomonės.

„Matote, aš esu labai mažas sraigtelis šioje mokykloje. Ir atsiklausti ministerijos kažkaip skyriaus vedėjai netinka. Čia vienas dalykas. Kitas dalykas, ją nušalino… Aš tariuosi su savo bendruomene.

Kiek esu pastebėjusi jos darbų ir tiek aplinkos tvarkymuose pačios mokyklos, tikrai jos yra geras skonis, supratimas ir jos spalviniai sprendimai būna geri. Tikrai negalvokite, kad buvusi direktorė Laimutė Anužienė dirbs nuo ryto iki vakaro. Tikrai ji tokio krūvio negaus, o dirbs projektiniu režimu“, – susirūpinusią žurnalistę ramino J. Jocienė.

DELFI primena, kad Švietimo ir mokslo ministerijos iniciatyva surengtame Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro (KMPMC) dalininkų susirinkime praėjusią savaitę pritarta ministerijos reikalavimui atšaukti direktorę Laimutę Anužienę iš pareigų.

„Direktorę atleidžiame, tačiau nededame taško skaidrinant profesinį mokymą. Sudariau darbo grupę, kuri toliau tirs gautus naujus skundus dėl šios įstaigos veiklos“, – pranešime spaudai teigia švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė.

Pavasarį vykusio ŠMM audito metu nustatyta, kad direktorė sudarė autorinių sutarčių pati su savimi ir papildomai išsimokėjo beveik 16 tūkst. Eur. Papildomų išmokų gavo ir įstaigoje dirbantys jos šeimos nariai.

Auditoriai taip pat nustatė, kad, negavus ministerijos, kaip turto panaudos davėjos, sutikimo, buvo suremontuotos centrui priklausančios patalpos Kaune, Miško gatvėje, padidėjo jų plotas.

Pažeisdama teisės aktus direktorė L. Anužienė išsinuomojo prabangų automobilį Volvo XC90. Švietimo ir mokslo ministerija direktorės atleidimo siekė nuo balandžio mėnesio, tačiau L. Anužienė deklaravo serganti ir į darbą grįžo tik prieš naujų mokslo metų pradžią. L. Anužienės veiklą šiuo metu tiria Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba, Specialiųjų tyrimų tarnyba, Vyriausioji tarnybinės etikos komisija.

Savo nuomonę apie šią situaciją socialiniame tinkle „Facebook“ išreiškė ir premjeras Saulius Skvernelis. Pasak ministro pirmininko, tokia praktika reiškia, jog būtina daryti pokyčius.

„Valstybinė švietimo įstaiga negali tenkinti vienos šeimos interesų ir negali būti užvaldyta vieno žmogaus.

Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro vadovė Laimutė Anužienė, nustačius piktnaudžiavimo faktus, buvo atleista iš vadovės pareigų, tačiau vėl įsidarbino centre. Tai daug pasako apie šio centro skaidrumą ir būtinus pokyčius. Kartu – tai iššūkis valstybei.

Kaip numato centro įstatai, Švietimo ir mokslo ministerija surengs konkursą naujam vadovui išrinkti. Jis turės visus įgaliojimus skaidrinti centro veiklą ir privalės tai padaryti.

Ši istorija aiškiai rodo, kaip vienas žmogus, ilgą laiką valdęs didžiulius viešųjų pinigų srautus, gali manipuliuoti sistema.

Būtina keisti teisės aktus, kad ligos lapelis negalėtų tapti būdu susikompromitavusiems asmenims mėnesių mėnesiais slapstytis nuo atsakomybės. Būtina kur kas atidžiau vertinti viešuosius finansus, kurie nukreipiami į mokymo įstaigas.

Jau sutvarkėme priėmimo į profesines mokyklas tvarką eliminuodami galimybes priiminėti fiktyvius studentus. Pakeliui pataisos, kurios apribos galimybę už valstybinės pinigus profesinėse mokyklose studijuoti neribotą specialybių kiekį.

Pavadinkime tai „Anužienės reforma”, kuri pradėta ir bus sėkmingai įgyvendinta.“, – rašė S. Skvernelis.

Daugiau informacijos skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA