Parama Kauno klinikoms: skirtas dėmesys sėkmingesnei krūties vėžio diagnostikai | Kas vyksta Kaune

Parama Kauno klinikoms: skirtas dėmesys sėkmingesnei krūties vėžio diagnostikai

K. Šimatonio nuotr.

Tarptautinė Vilniaus Moterų Asociacija (International Women‘s Association of Vilnius) padovanojo Kauno klinikoms biopsinių adatų ir krūties žymeklių už daugiau nei 7000 eurų. Parama buvo surinkta organizuojant iškilmingą „Sužydėjusios vilties“ (angl. „Blossom of Hope“) vakarą Vilniuje ir Kauno klinikoms įteikta jau 9 kartą.

Tarptautinės Vilniaus moterų asociacijos (IWAV) narės įteikė Kauno klinikoms dovanų –biopsinių adatų, naudojamų krūties vėžio radiologinei diagnostikai ir krūties audinio žymeklių. Šie iš labai brangių metalų pagaminti žymekliai naudojami moterims su lokaliai pažengusiu krūties vėžiu pažymėti naviko ribas prieš neoadjuvantinį gydymą, po kurio, naudojant šiuolaikinius chemoterapinius vaistus, navikas neretai visai išnyksta.

„Jūsų parama yra begalo prasmingas ir sveikintinas pavyzdys Lietuvoje, ji padeda užtikrinti dar geresnę medicinos kokybę Kauno klinikose“, – dėkodamas už dovaną Kauno klinikoms teigė generalinis direktorius prof. habil. dr. Renaldas Jurkevičius.

Kasmetinio labdaringo projekto „Sužydėjusi viltis“ organizacinio komiteto pirmininkės Giusy Bernardi ir Benita Guillaume, dabartinė asociacijos pirmininkė Nancy van der Winden ir buvusi asociacijos pirmininkė Ethel Cushing kartu su šios iniciatyvos partneriu farmacijos kompanija „Roche“ džiaugėsi galėdamos efektyviai prisidėti prie onkologinės pagalbos kokybės gerinimo ligoninėje ir pabrėžė tokių paramų svarbą.

Atvykę svečiai taip pat domėjosi ligoninėje vykdoma ankstyva krūties vėžio diagnostika. „Kauno klinikų Profilaktinių programų tarnybos vykdoma krūties vėžio profilaktinė patikra labai veiksminga. Praeitais metais Kauno klinikų aptarnaujamoje teritorijoje išaugo atėjusių pasitikrinti moterų skaičius. Rezultatas net 50 procentų viršijo šalies vidurkį. Tai džiugios naujienos“, – svečiams apie ankstyvą krūties vėžio diagnostiką pasakojo Kauno klinikų direktorė visuomenės sveikatai, mokslui ir studijoms prof. dr. Lina Jaruševičienė.

Onkologija yra viena iš prioritetinių Kauno klinikų veiklos sričių, gauta parama yra ypatingai naudinga ir svarbi, nes prisideda prie onkologinės pagalbos kokybės gerinimo Kauno klinikose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA