„Eurobasket 2017“ apžvalga: kas užims dvi likusias vietas pusfinalyje? | Kas vyksta Kaune

„Eurobasket 2017“ apžvalga: kas užims dvi likusias vietas pusfinalyje?

Asociatyvi/Delfi.lt/K. Čachovskij nuotr.

Prabėgus pirmiems dvejiems ketvirtfinaliams, atėjo laikas sužinoti kas bus kitos dvi ekipos, kurios kausis pusfinalyje. Pirmose rungtynėse susikaus Graikija ir Rusija, o kitose rungtynėse susigrums Italija ir Serbija.

Statymai.com sporto ekspertai portalo „Kas Vyksta Kaune“ skaitytojams kasdien pristatys artėjančių rungtynių apžvalgas, kurios padės susipažinti su ryškiausiomis Europos komandomis bei kvies drauge prognozuoti rungtynių rezultatus.

Graikija – Rusija

Lietuviai norėtų manyti, kad Graikija yra stipriausia komanda turnyre, nes būtent jiems mes ir pralaimėjome. Tačiau taip nėra, graikai turėtų netgi būti autsaideriai rungtynėse prieš Rusiją. Rusai kol kas yra patyrę vos vieną pralaimėjimą ir jie atrodo itin užtikrintai. Tuo tarpu Graikija savo grupėje tik paskutinėse rungtynėse iškovojo ketvirtą vietą, tačiau aštuntfinalyje sužaidė geriausias turnyro rungtynes ir atsidūrė per žingsnį nuo stipriausių ketverto.

Graikija prieš lietuvius nežaidė stebuklingai, labiau Lietuvos rinktinė žaidė blogai. Nors graikai parodė, kad gali būti itin stiprūs pačioje rungtynių pradžioje. Jie gynėsi kietai, tiksliai puolė ir to užteko, kad išmuštų savo varžovus iš vėžių. Taip pat puikius sprendimus priėmė ir Kostas Missas. Jis į startinį penketą leido Georgiosą Papagiannį, kuris yra itin tvirtai sudėtas ir gali kietai gintis. Ant suolo strategas paliko Ioannį Bourousį, kuriam gynyboje būtų kilę problemų prieš Joną Valančiūną. Taip pat turėtų būti daroma ir rungtynėse prieš Rusiją, kadangi jie turi galingąjį Timofejų Mozgovą. Tačiau graikų svarbiausias žingsnis nebus stabdyti vidurio puolėją. Jie privalys itin kietai gintis prieš Aleksejų Švedą.

Tuo tarpu Rusijos rinktinė žaidė prieš kroatus, kur buvo laikomi autsaideriais. Mažai kas tikėjo Rusijos rinktinės galimybėmis ir visi teigė, kad jiems reikės idealių rungtynių. Tol kol rusai žaidė neidealiai, aikštėje vyko lygi kova. Tačiau po pertraukos įjungus aukštesnę pavarą A.Švedui, rusai tiesiog pabėgo ir labai ramiai užbaigė rungtynes. Nors graikai mėgsta žaisti greičiau, į greitą žaidimą su rusais veltis nereikėtų. Rusai primetė greitą žaidimą Kroatijos rinktinei ir užtikrintai dėl šios priežasties laimėjo. Rusai ir vėl bandys primesti savo stilių, o A.Švedas ir vėl darys viską, ką nori, kas šiame čempionate veikia itin sėkmingai.

Graikai už rusus atakuoja geriau iš žaidimo (dvit: 54,9% – 51,9%, trit: 41% – 34,2%), tačiau graikai itin prastai meta baudas, ką rusai daro užtikrintai (66,7% – 80,4%). Abi komandos atkovoja labai panašiai kamuolių ir atlieka beveik tiek pat rezultatyvių perdavimų. Visa kita esminė statistika taip pat yra panaši, tačiau viena statistikos grafa skiriasi labai žymiai: taškai iš baudos aikštelės. Rusai pelno 27,7 taškus iš baudos aikštelės, kai Graikija pelno net 42,3 taškus iš po krepšio. Tai tik parodo, kad rusai dažniau atakuoja iš toli, kai graikai mėgina žaisti per priekinę liniją. Komandų žaidimo stiliai ganėtinai skiriasi ir belieka vienas klausimas: kas geriau įvykdys savo žaidimo planą?

Italija – Serbija

Grupių etape daug užtikrinčiau atrodė Serbijos rinktinė, kuri suklupo vos kartą, kai tuo tarpu italai pralaimėjo vokiečiams bei lietuviams. Tiesa, aštuntfinalyje Italija daug užtikrinčiau atrodė žaisdama prieš Suomiją, negu Serbija besikaudama su Vengrija. Išlieka neaišku, ar Italai gali tokį žaidimą rodyti tik prieš silpnesnius varžovus ar grumdamiesi ir su rimtesnėmis komandomis. Tuo tarpu serbai turi kautis dėl kiekvienos pergalės, tačiau jie tai daro užtikrintai ir klysta itin retai.

Italai šiame čempionate turi paprastą tendenciją: jeigu jie pataiko iš toli gerai, jie laimi. Tačiau jei varžovai sugeba susitvarkyti su Italijos tolimąja artilerija, tada jie turi itin daug problemų. Italai yra snaiperių komanda ir tai yra labai normalus dalykas – jei jiems nekrenta, yra logiška, kad jiems yra sunku. Tačiau italai taip pat išsiskiria ne tik tolimais šūviais, tačiau ir didele drausme. Jie drausmingai žaidžia gynyboje ir drausmingai žaidžia puolime. Tačiau Italijos rinktinė turi didelę problemą. Jų drausmė ir pataikymas iš toli laikosi tik prieš žymiai silpnesnes komandas.

Italai prieš žemesnio kalibro komandas kontroliuoja situaciją, tuo tarpu kai susigrumia su panašaus pajėgumo ekipomis, jiems kyla daug problemų. Tikėtina, kad italai psichologiškai nesugeba nusiteikti rungtynėse prieš stiprius varžovus. Abejotina, kad jie sugebės primesti savo žaidimą ir įveikti savo psichologines problemas prieš Serbijos rinktinę.

Tuo tarpu serbai ir toliau kovoja ne tik su varžovais bet ir savimi. Smarkiai nukraujavę pasaulio vice čempionai yra priversti itin smarkiai stengtis dėl kiekvienos pergalės. Žaisdami prieš Vengriją jie žaidė ramiai ir užtikrintai ir nors vengrai neleido jiems pabėgti, buvo aišku, kad serbai neleis ir vengrams daryti tai ko jie nori. Turėjo nutikti kas nors labai netikėto, kad Serbija būtų leidusi Vengrijai perlaužti rungtynes ir perimti iniciatyvą.

Tokios yra visos Serbijos rungtynės. Jie ramiai kontroliuoja situaciją, nepersistengia ir žaidžia savo žaidimą. Tiesa, prieš Italiją gali kilti problemų, nes italai yra linkę pataikyti itin sudėtingus metimusi iš fantastikos srities. O tokie metimai išmuša iš vėžių net ir ramiausias komandas. Serbija privalės atsargiai žaisti prieš Italijos snaiperius, tačiau puolime turėtų padaryti viską, ką yra suplanavę.

Serbai geriau pataiko iš dviejų taškų zonos (53% – 46,2%), tačiau prasčiau pataiko iš toli (34,9% – 39,2%). Tiesa, tie patys serbai daug geriau kovoja dėl kamuolių (38,8 – 32,7). O jei kova dėl kamuolių nesisektų, visada į aikštę galima mesti Bobaną Marjanovičių, 222 cm ūgio milžiną. Italai iš baudos aikštelės pelno tik 18 taškų, kai serbai – 36,7.

Italai turi silpną priekinę liniją ir Serbijos komanda tai turėtų išnaudoti idealiai. Taip pat serbai turi kur kas ilgesnį suolą, kadangi atsarginiai pelno po 34,7 taškus, kai italų atsarginiai – 21,2. Italai šiose rungtynėse turės mažai šansų, tačiau jeigu jie sugebės mesti taip, kaip sugeba geriausiai, tai tada ir Serbijos rinktinei kils labai daug problemų.

„Statymai.com“ – aktyviausia sporto bendruomenė ir forumas Lietuvoje. Tai yra vieta, kurioje sporto mėgėjai itin gerai nusimano apie įvairiausias sporto šakas, bei lygas. Čempionato metu puslapyje vyks nemokamas konkursas, kuriame visi norintys galės spėlioti Europos čempionato rungtynių baigtis. Spėlionės priziniame fonde yra net 500 eurų!

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA