Kelionė Į Kauną gali virsti išvyka į Briuselį | Kas vyksta Kaune

Kelionė Į Kauną gali virsti išvyka į Briuselį

Asociatyvi / Litrail.lt nuotr.

Moderniųjų technologijų ir verslumo renginys #SWITCH! šiemet iš Vilniaus keliasi į Kauną – į Žalgirio areną, tačiau sostinės jaunimui tai neturėtų sukelti papildomų rūpesčių. Renginio organizatoriai siūlo 134 bilietų į specialų #SWITCH! traukinį – jo keleiviai iš Vilniaus į Kauną ir atgal keliaus nemokamai, o traukinyje jų lauks protmūšis, kurio nugalėtojams atiteks kelionė į Europos parlamentą.

Galimybės, kurias atveria rytdiena

„Ši konferencija pirmiausiai skirta jaunimui – dabar jis ieško savo kelio ir netrukus kurs mūsų ateitį, keis Lietuvą, pasitiks naujus iššūkius. Norime, kad jauni žmonės gautų kuo daugiau postūmių, įkvėpimo, padrąsinimo bei žinių“, – sako europarlamentaras bei renginio iniciatorius Antanas Guoga.

Jo teigimu, renginyje bus kalbama ne apie tai, kas jau pasiekta, o žvelgiama į priekį – į tai, kas dar tik atsiranda, kur link juda pasaulis, nes tik suvokiant esminius pokyčius galima tikėtis sėkmės.

Anot europarlamentaro, specialaus #SWITCH! traukinio atsiradimas – neatsitiktinis, mat ši transporto rūšis visame pasaulyje esmingai atsinaujina, tad ji atitinka renginio dvasią, be to, nemokama kelionė daliai jaunuolių gali tapti ne tik gera dovana naujų mokslo metų proga, bet ir teisingu keliu į sėkmę.

Pasak „Lietuvos geležinkelių“ vadovo Manto Bartuškos, šiandien traukinys yra ne tik ekologiška ir patogi transporto priemonė. „Geležinkeliai yra sudėtinga, pastoviai tobulėjanti industrija, nuolat įsisavinanti inovatyvius sprendimus. Dabar investuojame mažindami kelionės laiką bei didindami keleivių komfortą. Keleiviai Kauną jau dabar gali pasiekti greičiau nei per 1 val. Planuojame ateityje didinti didžiausią greitį išvystančių traukinių skaičių ir kitomis kryptimis. Pavyzdžiui, pajūris turėtų tapti pasiekiamas greičiau nei per 3 val.“, – teigia vadovas.

Kelionė traukiniu gali virsti kelione į Belgiją

Į Kauną vešiančiame traukinyje, jaunimo laukia įvairios pramogos bei specialus protmūšis. Jo nugalėtojams atiteks kelionė į Briuselį – Europos parlamentą. Čia bus galima pamatyti, kaip dirba pagrindinės Europos Sąjungos institucijos, sužinoti, kokius technologinės bei politinės raidos kelius renkasi Europa.

134 #SWITCH! traukinio keleiviai bus atrinkti konkurse, kuriame galima dalyvauti jau dabar. Nugalėtojai paaiškės rugsėjo 15 d.

Daugiau informacijos #SWITCH! „Facebook“ paskyroje sukurtame renginyje „#Switch! studentų traukinys“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA