Vaizdingoje vietoje prie marių – ekologinę katastrofą žadantis radinys? (atnaujinta) | Kas vyksta Kaune

Vaizdingoje vietoje prie marių – ekologinę katastrofą žadantis radinys? (atnaujinta)

Kas vyksta Kaune skaitytojų nuotr.

Pastabūs portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai Kauno marių pakrantėje, netoli Jachtklubo aptiko neįprastą radinį. Spėjama, kad talpos su chemikalais gali būti išleistos tiesiai į vandenį.

Kaunietis Julijus, pirmadienį laiką leidęs prie Kauno marių aptiko keliasdešimt talpų, kurios pažymėtos chemikalų etiketėmis. Sustatytos talpos pilnos.

„Ant talpų buvo užrašai, jog tai natrio chloridas. Talpas aptikau Jachtklube, einant link miškelio. Šioje vietoje po dešine – teniso kortai, o einant giliau link vandens buvo sustatytos šios talpos“, – aiškino portalo skaitytojas.

Internete skelbiama, kad natrio chloridas yra gaunamas garinant jūros vandenį arba iškasamas kaip akmens druska. Jis naudojamas maisto gaminimui, įvairiems natrio junginiams (natrio šarmui, natrio karbonatui ir pan.), chlorui ir jo junginiams gauti. Medicinoje 0,9 % natrio chlorido tirpalas naudojamas kaip fiziologinis tirpalas. Natrio chloridas taip pat žiemos metu yra išpilamas ant gatvių norint nutirpinti ledą, tačiau skatina automobilių koroziją.

Neaišku, kokios pasekmės būtų, jei visos šios talpos būtų išpiltos į Kauno marias.

Papildyta: Pasak Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento atstovų, minėtoje vietoje neseniai vyko renginys, kuriame buvo naudojamos talpos, užpildytos smėliu bei vandeniu. Jos esą atliko plūdurų funkciją. Šiuo metu renginio organizatoriai talpas išsivežė. Jokių cheminių medžiagų jų viduje, pasak atstovų, nebuvo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA