Į Skarulių muzikos festivalio uždarymą plūdo minios | Kas vyksta Kaune

Į Skarulių muzikos festivalio uždarymą plūdo minios

A. Barzdžiaus nuotr.

Ypatingo populiarumo sulaukęs tarptautinis Skarulių muzikos festivalis saulėtą sekmadienio popietę iškilmingai finišavo. Renginys kvietė pabūti visus kartu su Skaruliais, malda bei skambančiomis giesmių melodijomis.

Šventas mišias aukojo parapijos šeimininkas dekanas kun. Audrius Mikitiukas, jam talkino giesmėmis festivalio meno vadovas Liudas Mikalauskas bei viešnia iš Vilniaus, giesmių kūrėja bei atlikėja Audronė Juozauskaitė.

Po susikaupimo mišiose, žiūrovai buvo pakviesti pasinerti į paskutinįjį Skarulių muzikos festivalio koncertą su scenos primadona Judita Leitaite ir Čiurlionio kvartetu priešaky. Judita Leitaitė – viena aktyviausių ir ryškiausių Lietuvos kamerinės muzikos atlikėjų, koncertuojanti ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Jos parengta programa su nacionalinės premijos laureatu Čiurlionio kvartetu įkvėpė ir pakylėjo kiekvieną atėjusį. Koncertui pasibaigus festivalio organizatoriai Sigita ir Liudas Mikalauskai bei atlikėjai priėmė sveikinimus iš parapijos Skaruliečių bendruomenės, Jonavos rajono savivaldybės atstovai sveikino įkūnijus gražią idėją bei linkėjo jai gyvuoti kiek įmanoma ilgiau. Gausiais aplodismentais festivalis palydėtas iki kitų metų.

Skarulių muzikos festivalis prasidėjo kaip viešosios įstaigos „Liudo Mikalausko koncertai“ iniciatyva, siekiant atkreipti dėmesį į šį nepaprastai vertingą kultūros paveldo objektą bei padėti pasirengti Šv. Onos bažnyčios 400 metų jubiliejui 2022-aisiais metais.

Lietuvoje yra tik keletas bažnyčių, galinčių didžiuotis tokiu amžiumi, todėl turi būti atkreiptas ne tik vietos bendruomenės, bet ir nacionalinis dėmesys į šių objektų išsaugojimą ir įveiklinimą.

„Mūsų svajonė, jog ši bažnyčia sulauktų ne tik pastovaus krašto atstovų dėmesio, bet ir būtų kiek įmanoma renovuota. Tereikia vos kartą čia atklysti, kad pajustum amžiais alsuojančią dvasią, skliautus, pripildytus muzikos, maldos ir giesmių – sunkiai nusakomą jaukumą – visa tai neabejotinai turėtų gyvuoti dar mažiausiai 400 metų“ – dalinosi įspūdžiais vienas iš festivalio organizatorių Liudas Mikalauskas.

Anot organizatorių, jau rengiama ir kitų metų programa, tikimąsi, kad festivalis gyvuos dar ne vienerius metus.

„Labai svarbu, kad organizatorių idėja sulauktų pritarimo iš aplinkos – tuomet esi tikras, kad tai nėra reikalinga tik tau pačiam, bet ir visai bendruomenei, šeimai, kuri ir yra kuriama festivalio metu“, – džiaugėsi festivalio projekto vadovė Sigita Mikalauskienė.

Visi festivalio renginiai nemokami.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA