Sirgaliai tiki, kad Lietuva aštuntfinalyje įveiks Graikiją | Kas vyksta Kaune

Sirgaliai tiki, kad Lietuva aštuntfinalyje įveiks Graikiją

Delfi.lt nuotr.

Šiandien 21:30 Europos vyrų krepšinio čempionato aštuntfinalyje Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė susitiks su Graikijos nacionaline komanda. Lietuvos rinktinės priešininkai kol kas nedemonstruoja stabilaus žaidimo – tai atsispindi ir Lietuvos krepšinio sirgalių prognozėse, mūsų šalies pergalę prognozuoja 96 proc. lietuvių.

„Nors Graikijos rinktinėje ir nežaidžia Giannis Antetokounmpo bei Andreas Glyniadakis, tai visgi yra labai patyrusi komanda. Pusė Graikijos rinktinės žaidėjų yra laimėję Eurolygą. Pirėjo „Olympiakos“ ir Atėnų „Panathinaikos“ klubų pagrindu sudarytoje rinktinėje beveik visi krepšininkai turi labai solidų aukščiausio lygio varžybų patirties bagažą. Rungtynės tikrai nebus lengvos“,  ̶  varžovus vertina krepšinio komentatorius Rytis Vyšniauskas.

Lietuvos krepšinio sirgaliai, panašu, yra nusiteikę gerokai optimistiškiau – pergalė Lietuvos rinktinei prognozuojama vidutiniu 9 taškų skirtumu.

Per paskutinį dešimtmetį šalys yra susitikusios 6 kartus – 4 kartus pergalę šventė Graikija.Tiesa trys iš šių pergalių buvo užfiksuotos per draugiškas varžybas – paskutinėse oficialiose tarpusavio varžybose 2011 m. Europos vyrų krepšinio čempionate, Lietuva įveikė Graikiją rezultatu 73:69.

Grupės varžybose Graikijos žaidimas nebuvo sėkmingas – iškovota vos viena užtikrinta pergalė prieš pergalių taip ir neiškovojusią ir krepšinio talentais negarsėjančia Islandijos rinktinę. Graikijos rinktinė galėjo net nepatekti į atkrintamąsias varžybas – paskutinėse grupės rungtynėse prieš Lenkiją jiems buvo būtina pergalė, kurią pavyko pasiekti tik ketvirtajame kėlinyje surengus spurtą ir kėlinį laimėjus 15 taškų skirtumu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA