Kauno rajono ir Myslibužo savivaldybės brandina lietuvių ir lenkų namų idėją | Kas vyksta Kaune

Kauno rajono ir Myslibužo savivaldybės brandina lietuvių ir lenkų namų idėją

S. Dariaus ir S. Girėno atminimo įamžinimas ant Netonių kalno Kauno rajone, lietuvų ir lenkų namų kūrimas Myslibuže, apsikeitimas meno kolektyvais, ugniagesių komandų bendradarbiavimas – visa tai šeštadienį Raudondvaryje aptarė Kauno rajono meras Valerijus Makūnas ir Myslibužo merė Danuta Patkowska.

Daugiau kaip 20 asmenų Myslibužo delegacija dalyvavo Raudondvario dvare vykusioje tradicinėje Kauno rajono bendruomenės šventėje „Rudens sambariai“.

Šventėje taip pat apsilankęs LR Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis gyrė Kauno rajono savivaldybę už sėkmingai mezgamus tarptautinius ryšius ir prasitarė apie savo ketinimus artimiausiu metu susitikti su Lenkijos Seimo vadovais. “Lietuvos ir Lenkijos santykiai gerėja, todėl juos svarbu stiprinti. Kauno rajono savivaldybė rodo pavyzdį, kaip tai reikia daryti savivaldos lygmenyje”, – kalbėjo V. Pranckietis.

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas pasidžiaugė pakaunės krašto ugniagesių partneryste su lenkais, kurios dėka buvo surengtos tarptautinės pratybos, įsigyta technikos, atnaujinti gaisrinių pastatai.

Labiausiai meras Myslibužo vadovams dėkojo už ilgametį rūpinimąsi legendinių lietuvių lakūnų S. Dariaus ir S. Girėno žūties vieta Pščelnike. Čia kiekvieną vasarą vyksta lakūnų pagerbimo ceremonija, yra pastatytas namelis, kuriame lietuviai gali pernakvoti, miesto gimnazija pavadinta S. Dariaus ir S. Girėno vardu.

Lenkijos vietos veiklos grupės „Lider Pojezierza“ Ščecino regiono vadovas Ireneuszas Kostka pasakojo apie planuojamą įgyvendintas projektą, kuris leis lietuviams visame pasaulyje nuotoliniu būdu stebėti Pščelnike vyksiančius renginius, šventes.

„S. Darius ir S. Girėnas yra patriotizmo šaltinis ne tik jums, lietuviams, bet ir mums, lenkams“, – kalbėjo I. Kostka. Lietuvių didvyrių žūties vieta yra vienas labiausiai turistų lankomų objektų regione.

Susitikime buvo brandinama dar viena idėja – Myslibuže įkurti lietuvių ir lenkų namus. „Reikia vienytis vertybių pagrindu ir vesti šiuo keliu jaunimą. Kažkada mūsų gal nebus, bet namai ir vienybės idealai išliks“, – kalbėjo D. Patkowska.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA