Atsinaujinę Ežerėlio slaugos namai lygiuojasi į Europą | Kas vyksta Kaune

Atsinaujinę Ežerėlio slaugos namai lygiuojasi į Europą

Įgyvendinusi keturis investicinius projektus Ežerėlio slaugos namų direktorė Irena Tamulevičienė pavertė juos europinio lygio socialine įstaiga. Tuo galėjo įsitikinti svečiai, praėjusį penktadienį atvykę į šių slaugos namų 20-ties metų sukakties šventę.

Atokiame Kauno rajono miestelyje, miškų apsuptyje įsikūrę slaugos namai stebina išpuoselėta aplinka, idealia tvarka ir švara. Akivaizdu, kad kiekvieną šių namų kertelę prižiūri rūpestinga ranka. 92 metų globos namų gyventojas Feliksas sakė, kad visa tai – direktorės Irenos ir su meile dirbančio personalo nuopelnas.

Šiuo metu Ežerėlio slaugos namuose gyvena 45 globotiniai.

Per 20 metų įstaiga plėtėsi, gražėjo. 2015 metais direktorei pavyko įgyvendinti 738 tūkst. eurų vertės projektą, kurio didžiąją dalį finansavo Europos Sąjunga. Pastatas buvo atnaujintas, jis tapo šiltesnis ir jaukesnis. Kambariuose atsirado naujų baldų, įstaigoje įrengtos specialios vonios, nupirkta kita įranga, leidusi ženkliai pagerinti gyvenimo kokybę.

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis gyrė I. Tamulevičienę už jos aktyvumą ir dėkojo Kauno rajono savivaldybei, kuri skatino ir palaikė direktorės pasiryžimą kurti viešąją įstaigą.

Į šventę atvykę Seimo nariai Raminta Popovienė, Algirdas Sysas ir kiti svečiai pastebėjo, kad Ežerėlio slaugos namai nenusileidžia panašioms Skandinavijos ar kitų Vakarų šalių įstaigoms.

„Pradžia buvo sunki, bet socialinis darbas jau seniai tapo mano gyvenimo būdu“, – šypsojosi I. Tamulevičienė. Įgyvendinusi keturis projektus, direktorė neketina sustoti, galvoja apie tolesnę plėtrą.

„Žaviuosi jūsų pasiaukojimu, aš tikriausiai taip nesugebėčiau“, – kalbėjo šventėje koncertavęs atlikėjas Merūnas Vitulskis.

„Aukščiausio lygio vadyba ir didžiulis pasišventimas – štai kas lemia šios įstaigos sėkmę“,- pabrėžė Kauno rajono meras Valerijus Makūnas, dėkodamas direktorei už jos ryžtą ir linkėdamas slaugos namų gyventojams oriai praleisti senatvę.

Tądien Ežerėlio slaugos namų kieme buvo atidengtos dvi tautodailininko Adolfo Teresiaus skulptūros „Angelas“ ir „Svajonių suolelis“, kurias pašventino Ežerėlio Šv. Antano Paduviečio bažnyčios klebonas Juozas Fakėjavas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA