Karo policija dalyvavo saugaus eismo akcijoje | Kas vyksta Kaune

Karo policija dalyvavo saugaus eismo akcijoje

Karo policijos karių asmeninio arch. nuotr.

2017–2018 m. mokslo metų pradžioje Karo policija dalyvavo saugaus eismo akcijoje „Apsaugok mane“.

Bendradarbiaudami su Lietuvos policija, rugsėjo pirmąją savaitę karo policininkai budėjo prie pėsčiųjų perėjų šalia mokyklų ir dalijo vaikams atšvaitus. Ši akcija Karo policijai jau tapo tradicinė, nes vykdoma ne pirmus metus. Kaip ir praeitais metais, prioritetas buvo teikiamas mokykloms, kurios yra netoli karinių dalinių arba kurias lanko karių vaikai.

Karo policijos patruliai Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose kartu su policijos pareigūnais rugsėjo 1–8 d. rūpinosi, kad grįžę po vasaros atostogų moksleiviai saugiai pasiektų mokymo įstaigas, prižiūrėjo, kad visi eismo dalyviai laikytųsi eismo taisyklių.

Dalyvavę šioje akcijoje karo policininkai pasakojo, kad vaikai, matydami prie pėsčiųjų perėjų uniformuotą pareigūną, stengėsi taisyklingai kirsti gatvę, o automobilių vairuotojai, iš tolo pastebėję žalias liemenes, iš anksto pristabdydavo ir važiuodavo per perėjas ypatingai atsargiai. Pasak karo policininkų, vis dėlto keletą kartų teko griežtu žodžiu sudrausminti suaugusiuosius, kurie vengė paisyti Kelių eismo taisyklių ar šviesoforo signalų ir rodė vaikams netinkamą pavyzdį kelyje.

Rūpindamiesi moksleivių saugumu kelyje, šiais metais karo policininkai aplankė nedidelių miestelių mokyklas, kur mažiesiems kartais tenka keliauti į mokyklą neapšviestose vietovėse. Bendraudami su pradinių klasių mokiniais, kariai priminė jiems saugaus elgesio kelyje taisykles, dalijo atšvaitus ir mokė, kaip juos reikia tinkamai nešioti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA