Birštone vyko pirmą kartą organizuojamas diskusijų festivalis | Kas vyksta Kaune

Birštone vyko pirmą kartą organizuojamas diskusijų festivalis

Organizatorių nuotr.

Šeštadienį, antrąją diskusijų festivalio „Būtent!“ dieną, Birštone vyks dar bent 35 diskusijos, kuriose dalyvaus apie 100 pranešėjų ir dalyvių.

Vakar, pirmąją festivalio dieną, dominavo diskusijų temos, susijusios su verslu ir verslumu, o šiandien diskusijų dėmesys persikelia į svarbiausias valstybės raidos temas ir keliamus tikslus gerovės valstybės link. Festivalį vainikuos parlamentinių partijų lyderių debatai, skirti ateinančiam Lietuvos šimtmečiui.

Šios dienos diskusijose bus kalbama apie nacionalinės valstybės globalizacijos amžiuje likimą, aptariama, ką vis tik turime išmokti iš Lietuvos istorijos. Čia taip pat vyks diskusijos ir apie nacionalinio aukštojo mokslo identitetą, ketvirtosios pramonės revoliucijos ir dirbtinio intelekto kuriamus iššūkius. Lietuvos kariuomenė kartu su Krašto apsaugos ministerija rengia diskusiją „Pilietinis pasipriešinimas: kaip gali prisidėti kiekvienas?“ Diskusijų iniciatoriai kvies kalbėtis apie tarptautinių santykių, tautinių bendrijų, žmogaus teisių, religijos ir tikėjimo laisvės, lygių galimybių klausimus.

Tarp šiandienos diskusijų dalyvių – „Lietuvos geležinkelių“ vadovas Mantas Bartuška, Lietuvos kariuomenės strateginės komunikacijos karininkas Linas Idzelis, KTU Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakulteto dekanas Ainius Lašas, žurnalistai Aurimas Perednis, Vytautas Bruveris, istorikas Alfredas Bumblauskas, Lygių galimybių plėtros centro ekspertė Margarita Jankauskaitė, Lietuvos inžinerinės pramonės asociacijos LINPRA prezidiumo narys Raimundas Slavinskas, Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius, Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis, kiti politinių partijų lyderiai. Renginyje taip pat dalyvaus kviestiniai svečiai iš svetur: šiaurietiško modelio tyrėjas Lars Tragardh, alkoholio politikos srities ekspertas ir ilgametis Švedijos alkoholio prekybos monopolininko „Systembolaget“ vadovas Gabriel Romanus, britų žurnalistas Edward Lucas.

Į diskusijų festivalį lankytojai gali atvykti su šeimomis, jaunųjų festivalio lankytojų pramogoms skirta vaikų erdvė. Be to, vykstant diskusijoms vaikus nuo trejų metų tėvai gali palikti profesionalių animatorių priežiūrai. Pasibaigus oficialiai festivalio programai, šeštadienį vakare pabaigtuvių šventę užkurs Jurgio Didžiulio koncertas.

Diskusijų festivalį inicijuoja viešoji įstaiga „Visos idėjos“, organizuoja neseniai veiklą atnaujinęs Atviros Lietuvos fondas, Britų taryba, Šiaurės ministrų tarybos biuras Lietuvoje, bankas „Swedbank“, festivalio partneriai – Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institutas, Lietuvos jaunimo organizacijų taryba, Lietuvos inžinerinės pramonės asociacija (LINPRA), bendrovė „Lietuvos geležinkeliai“. Į diskusijų festivalio organizavimą taip pat įsitraukė strateginės komunikacijos bendrovė „OMConsulting“ bei renginių organizatoriai „Propeller“.

Diskusijų dienų iniciatoriai įkvėpimo semiasi iš ilgametes tradicijas turinčio ir kasmet apie 30 tūkst. žmonių pritraukiančio Almedalen diskusijų forumo Švedijoje, taip pat sėkmingų pavyzdžių Danijoje, Suomijoje, kitose Skandinavijos šalyse ir kaimyninėse Estijoje bei Latvijoje.

Išsami renginio programa čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA