Kauno ansamblis „Ainiai“ mini 25-metį ir kviečia į muzikinę komediją | Kas vyksta Kaune

Kauno ansamblis „Ainiai“ mini 25-metį ir kviečia į muzikinę komediją

Organizatorių nuotr.

Beveik su Lietuvos Nepriklausomybės pradžia, prieš 25 metus Kaune gimė tautinių instrumentų ansamblis „Ainiai“. Minėdamas sukaktį, jis kviečia į muzikinę komediją „Ar Amerika pirtyje?“, kuri Dramos teatre bus atliekama rugsėjo 28 d.

Idėja kilo lietuvių liaudies instrumentų muzikos atlikėjo ir kompozitoriaus, ilgamečio šio ansamblio vadovo Jono Urbono ir Kauno dramos teatro aktoriaus Petro Venclovos bendros vizijos dėka. Tuo metu ansamblio pasirodymas buvo savalaikis ir prasmingai atsiradęs reiškinys, sujungęs liaudies muziką, profesionalius, liaudies instrumentais grojančius atlikėjus, originalią lietuvių autorių muziką, poeziją ir teatrinę kryptį.

Šiuo metu ansamblyje muzikuoja vienuolika žmonių. Beveik visi nariai groja keliais instrumentais, dainuoja, savo programas pagyvina įjungiant žodį ir vaidybą. Kamerinė ansamblio sudėtis ansambliui leidžia būti laisviems ir mobiliems. Tai patvirtina realizuotų programų apimtys: nuo edukacinės – iki muzikinio spektaklio, nuo mažiausiojo žiūrovo darželiuose iki reikšmingo pasirodymo Kovent Gardene.

Ansamblio vadovas solistas Rytis Janilionis pasakoja, kad šio ansamblio įkūrėjai, daugelį metų groję ansamblio nariai, nuoširdžiai gyveno ir tikėjo savo darbu, nė vienas didesnis miesto renginys nepraeidavo be ansamblio „Ainiai“ muzikavimo. Ansamblio istorijoje – šimtai koncertų Lietuvos miestuose ir miesteliuose, įvairiose pasaulio šalyse, kaip antai – Vokietijoje, Anglijoje, Lenkijoje, Rusijoje, Ukrainoje, Prancūzijoje, Norvegijoje, JAV, Kanadoje, Švedijoje, Belgijoje, Pietų Korėjoje ir kt.

Savo 25 – mečio jubiliejui pažymėti ansamblis „Ainiai“ pasirinko muzikinę komediją, sukurtą pagal Keturakio (brolių Antano ir Juozo Vilkutaičių) spektaklį „Amerika pirtyje“. Spektaklio scenarijaus autoriaus ir režisieriaus Nerijaus Petroko ranka plėtojamos amžinosios temos, t.y. visa puokštė žmogiškų ydų.

Kūrybinė grupė ir scenoje šėlstantis Deivydas Norvilas – Deivis užduoda klausimą – „Ar Amerika pirtyje?“ ir palieka mums patiems rasti atsakymus apie naivų patiklumą, godumą, kvailumą, puikybę ir daugiaveidiškumą. Aranžuočių autorius Vytautas Lukočius kartu su ansamblio „Ainiai“ nariais pasistengė, kad lietuvių kompozitorių kūriniai ir liaudies dainos skambėtų atpažįstamai, tačiau kartu – ir naujai.

Prieš metus šios muzikinės komedijos premjera įvyko Kauno „Girstučio” kultūros rūmuose, vėliau sėkmingai apkeliavo Lietuvos miestus – Tauragę, Alytų, Marijampolę, Panevėžį, Anykščius, Kėdainius, Raseinius ir galiausiai sugrįžta į savo miestą.

Apie renginį daugiau čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA