Trenerio J. Čugajaus tikslas – ne tik rezultatai, bet ir ledo ritulio populiarinimas | Kas vyksta Kaune

Trenerio J. Čugajaus tikslas – ne tik rezultatai, bet ir ledo ritulio populiarinimas

Organizatorių nuotr.

Netrukus pirmąjį sezoną Lietuvos ledo ritulio čempionate pradėsianti reprezentacinė Kauno miesto komanda šiuo metu intensyviai treniruojasi tiek ant ledo, tiek salėje. Komandos pagrindą sudaro patyrę ledo ritulio žaidėjai, jau pažįstami Kauno sirgaliams, o vyriausiojo ledo ritulio klubo „Kaunas“ trenerio postą užėmė šioje srityje debiutuojantis Jevgenijus Čugajus.

Praėjusį sezoną Elektrėnų „Energijoje“ žaidęs J. Čugajus neslepia, kad išbandyti trenerio postą jį privertė aplinkybės – patyręs sunkią klubo traumą jau kuris laikas negali aktyviai sportuoti, bet be ledo ritulio savo gyvenimo neįsivaizduoja: „Noriu ir toliau save realizuoti šiame sporte, tebūnie tai mano indėlis į ledo ritulio stiprinimą Kaune“.

Kaunietis J. Čugajus pirmąkart ant ledo užlipo prieš beveik 20 metų, būdamas antrokas, kai jį į treniruotes ledo arenoje pasikvietė treneris Gracijus Girdauskas, tuomet Kauno mokyklose ieškojęs greičiausių ir judriausių vaikų. „Užsikabinau iškart“, – save aštuonerių prisimena šviežiai iškeptas treneris ir prideda, kad labiausiai jį šiuo metu įkvepia būtent pirmasis mokytojas G. Girdauskas, – „Nuo jo pamokų prasidėjo mano karjera, jis sugebėdavo visiems vaikams įskiepyti disciplinos, tad ir po 2 dešimtmečių labiausiai pasitikiu pirmojo trenerio mokykla“.

Turėjęs galimybę sportuoti ir žaisti Elektrėnuose, Lietuvos ledo ritulio sostinėje, J. Čugajus gerai supranta, kad Kaune, visapusiškai atletiškame mieste, šiam sportui tenka konkuruoti su ne viena kita šaka. „Išsiskirti kol kas sunku, tačiau mūsų komandos tikslas – ne tik gerėjantys rezultatai ant ledo, bet ir ledo ritulio populiarinimas Kaune“, – sako treneris. Anot jo, tai, ko reikia norint stiprinti ledo ritulio pozicijas, yra kruopštus trenerių-pedagogų darbas, kadangi konkurencija vaikų sporte didelė: „Mieste tikrai gali užaugti karta, gyvenanti ledo rituliu, bet jau dabar reikia koncentruotis į ugdymą“.

Ledo ritulio klubas „Kaunas“ jau sužaidė pirmas draugiškas savo rungtynes – ant Kauno ledo susirėmę su U-18 jaunimu iš Elektrėnų ir Kauno iškovojo pergalę 5:3. Ateinantį šeštadienį, rugsėjo 9-ąją, draugišką mačą sužaisti su kauniečiais atvyksta sostinės komanda „Hockey Punks“. Netrukus po to planuojamos ir pirmosios Lietuvos ledo ritulio čempionato rungtynės. Čempionate „Kaunas“ keičia jame anksčiau žaidusią komandą „Kauno Tigrai“, kurios žaidėjai sudaro ir naujojo reprezentacinio miesto klubo pagrindą. Stiprioji „Kauno“ pusė, J. Čugajaus tvirtinimu, šiuo metu yra patirtimi grįstas efektingas puolimas. „Komanda dar formuojama, tad apie konkretesnius tikslus kalbėsime vėliau“, – teigia treneris.

J. Čugajus tikisi, kad istorinėje, pernai 40-metį atšventusioje Kauno ledo arenoje „Baltų ainiai“ sirgalių netruks ir draugiškose, ir oficialiose klubo „Kaunas“ rungtynėse. „Arena būdavo pilna ir joje lankantis su „Energija“, manau, šiemet lankomumas tik augs“, – sako gyvenimo aplinkybių dėka iš sportininko treneriu tapęs atletas. Anot jo, absoliuti dauguma į ledo ritulio rungtynes ateinančių pirmąkart grįžta, nes tai – ypač didelio intensyvumo ir dėl to labai įdomus sportas. „Kiečiausias pasaulyje“, – pradėdamas treniruotę juokauja kaunietis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA