L. Matčarašvilis: gerbiame „Vyčio“ komandą, tačiau privalome žaisti finale | Kas vyksta Kaune

L. Matčarašvilis: gerbiame „Vyčio“ komandą, tačiau privalome žaisti finale

Organizatorių nuotr.

Jau šį šeštadienį 18 val. Kauno „Stumbro“ futbolininkai stos į vieną svarbiausių sezono mūšių. LFF taurės pusfinalyje sostinėje kauniečiai susitiks su Vilniaus „Vyčiu“. Rungtynių kaina – patekimas į didįjį finalą, kurio nugalėtojui atiteks kelialapis į UEFA Europos lygos atrankos turnyrą.

Kauno „Stumbrui“ tai jau trečias LFF taurės turnyro pusfinalis paeiliui, tačiau kol kas peržengti šio barjero taip ir nepavyko. Šiemet šansas – neeilinis. Burtai lėmė, jog dėl vietos finale teks grumtis su LFF Pirmoje lygoje rungtyniaujančiu Vilniaus „Vyčiu“.

Nors saugas Levanas Matčarašvilis neslepia, jog rungtynių favoritas yra „Stumbras“, žaidėjas iš Gruzijos neabejoja – laukia sunkios rungtynės, kurioms tiesiog privalu nusiteikti visu šimtu procentų.

– Levanai, jau rytoj laukia LFF taurės pusfinalis, kuriame žaisime su žemesnės lygos komanda. Pritari, jog tai tarsi įpareigoja pirmą kartą istorijoje prasibrauti į finalą?, – fcstumbras.lt pasiteiravo futbolininko.

Visai nesvarbu ar varžovas iš A lygos, ar žemesnės lygos, tačiau eidamas į aikštę visada privalai tikėti pergale ir jos siekti. Mes norime laimėti taurę, toks yra mūsų tikslas. Taip, ambicingas, tačiau privalome tikėti. Su vyrais nusiteiksime maksimaliai ir stengsimės įgyvendinti visus trenerių sumanymus.

Kaip vertini pusfinalio burtus?

Aišku, burtai yra sėkmingi, nes išvengėme labai pajėgių A lygos komandų, tačiau tai jokiu būdu nereiškia, kad mes jau laimėjome ir patekome į finalą. Jie irgi įveikė tolimą kelią, kad čia patektų, todėl privalome juos gerbti. Suprantame, kad esame favoritai, tačiau į „Vytį“ žvelgiame su pagarba. Svarbiausia tą favoritų statusą įrodyti aikštėje.

– Tai galima teigti, jog toks dalykas kaip varžovų neįvertinimas šiuo atveju tiesiog neįmanomas?

Aš manau, kad to nebus ir negali būti. Aišku, tai nereiškia, kad eisime į aikštę ir jų bijosime, tikrai ne. Nuo pirmųjų minučių turime žaisti pasitikėdami savimi. Jei žaisime savo futbolą, laimėsime. Mes tai žinome.

Ar motyvacija šiuo atveju yra išskirtinė? Juk galimybė kovoti dėl taurės finale skamba viliojančiai?

Žinoma, motyvacija milžiniška. Mes suprantame, kad patekus į finalą kovotume dėl galimybės pirmą kartą istorijoje ne tik iškovoti tokį prestižinį trofėjų, bet ir žaisti UEFA Europos lygoje. Toks ir yra mūsų tikslas. Jei tai pavyktų, būtų tiesiog nuostabu. Bet visų pirma laukia pusfinalis, galvojame apie jį, ruošiamės jam.

– Ką žinai apie „Vyčio“ komandą?

Pačiam prieš juos LFF Pirmoje lygoje vilkint „Stumbro B“ marškinėlius žaisti neteko, tačiau mačiau tarpusavio mačus. Tai nebloga komanda. Jiems tai taip pat unikali galimybė pakovoti dėl vietos finale. Jie tikrai nepasiduos, bet turime įrodyti, jog esame geresni.

– Pastaruoju metu „Stumbro“ rezultatai išties džiugina. Ar tai prideda daugiau pasitikėjimo visai komandai?

Aš pats jaučiu, kad mūsų tarpusavio supratimas aikštėje ženkliai pagerėjo. Kovojame vienas už kitą ir tapome tikra komanda. Einame laimėti ir visiškai nesvarbu, kas mūsų varžovas. Tą puikiai parodėme prieš „Žalgirį“ (1:1), taip pat pademonstravome geležinę valią dešimtyje laimėdami Kauno derbį (2:0). Aišku, viską vainikavo taurės ketvirtfinalis. Kai 87-ąją minutę atsilikinėjome 0:2 tikrai maniau, kad tai jau viskas, tačiau visi kartu sugebėjome sukurti stebuklą ir laimėti net 5:3. Tokių rungtynių net per televiziją nesu matęs. Tai buvo neįtikėtinos emocijos, man priminė mačą tarp „Barcelona“ ir PSG.

– Tokios emocijos, kaip po rungtynių su „Jonava“, visą komandą pakylėjo dar labiau?

Taip, tokios fantastiškos teigiamų emocijų dozės mums labai reikėjo. Šį stebuklą mes sukūrėme savo valios pastangomis, visi buvome kaip vienas kumštis. Visam kolektyvui tai buvo neįkainojama patirtis ir didelis džiaugsmas, tačiau dabar turime žiūrėti į priekį ir įveikti pusfinalio barjerą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA