Kas vyksta Kaune rugsėjo 8-10 dienomis? (Renginių kalendorius) | Kas vyksta Kaune

Kas vyksta Kaune rugsėjo 8-10 dienomis? (Renginių kalendorius)

Asociatyvi / Organizatorių nuotr.

Ruduo netikėtai per anksti įsibėgėja – nors dar net nepriartėjome prie antrosios rugsėjo pusės, visą savaitę termometro stulpelis atsisakė kilti aukščiau 15 laipsnių šilumos, o kartais rytais pasitikdavo niūrus, rudeniškas rūkas. Džiugu, jog savaitgalį situacija pagerės – penktadienis dar bus niūrus, o šeštadienį ir sekmadienį, sinoptikų teigimu, netruks nei saulės spindulių, nei šilumos. Ar jie nepakeitė nuomonės, galite pažiūrėti čia. O kad jau pranašaujamas geras oras, neprošal ir susiorganizuoti, ką nuveikti!

Orientacinės varžybos automobiliais: pirmasis etapas

Jei turite vairuotojo pažymėjimą, automobilį nei išmanųjį telefoną – organizatoriai jums siūlo 1000 eurų laimėjimą. Svarbiausiai greitai ir tiksliai išnarplioti jums parengtas užduotis, aplankyti visus lenktynių taškus ir užsitarnauti maksimalų taškų skaičių. Dalyvavimas varžybose mokamas.

Kauno rudens mugė

Nuo penktadienio ryto iki pat sekmadienio vakaro mugė įsikurs Kauno centre – Laisvės alėjoje. Kultūrinės erdvės bus sutelktos Nepriklausomybės aikštėje ir Muzikinio teatro sodelyje. Įvairių pramogų ir edukacinių užsiėmimų mugės lankytojai ras ir prie Laisvės fontano bei visoje mugės teritorijoje. Dalyvavimas nemokamas.

Grupės „Z On A“ koncertas

Grupei Z On A praėję metai buvo išties įsimintini. Išleistas debiutinis XYZ albumas, ne vieną grupės dainą galėjote girdėti pagrindinių šalies radio stočių eteryje, surengti koncertai didžiausiuose Lietuvos muzikos festivaliuose, triumfuota Europos krepšinio čempionato, vykusio Latvijoje, atrankoje. Vilniečių kompanija nestabdo ir duoklę atiduoda ir Kaunui, kuriame penktadienio vakarą švęs savo antrąjį gimtadienį. Koncertas nemokamas.

Žaliakalnio turgaus teatro festivalis

Žaliakalnio turgus – vienas seniausių Kauno turgų. Pagrindinėje jo Mėsos halėje dar tarpukariu vyko nuotaikingi teatro bei cirko pasirodymai. Dabar, praėjus daugiau nei 80 metų, šį penktadienį ir šeštadienį į Kauno Žaliakalnio turgų vėl sugrįžta teatras. Nepraleiskite progos sudalyvauti.

Etnožaidynės 2017

Artėjant Lietuvos valstybės nepriklausomybės 100-čio jubiliejui, šeštadienį, Kauno rajone, Aleksandro Stulginskio universitete (ASU) vyks pirmosios Lietuvos etnožaidynės. Tradicinių liaudies žaidimų („Muštuko“, „Kylos“, lazdos traukimo) rungtyse varžysis dešimt vaikų ir jaunimo komandų iš devynių Lietuvos savivaldybių. Žiūrovams netruks veiklų ir skambios muzikos. Dalyvavimas nemokamas.

Tu nesi vienas

Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras kviečia kauniečius ir miesto svečius šeštadienį dalyvauti susitikimų cikle „Tu nesi vienas“, skirtą paminėti Pasaulinę savižudybių prevencijos dieną. Organizatoriai ragina visuomenę ieškoti sau mėgstamos veiklos, rasti savyje jėgų ir optimizmo kovoti už savo gyvenimą. Dalyvavimas nemokamas.

Eurobasket 2017: Lietuva – Graikija

Šeštadienio vakarą prasideda šių metų Europos krepšinio čempionato aštunfinalis ir pirmasis mūsų rinktinės oponentas – kovingieji graikai. Žinoma, jog visi krepšinio sirgaliai suguls prie ekranų. Nors rungtynes transliuos beveik visos kavinės ir barai, yra dvi vietos, kuriose krepšinis tiesiog pulsuos – už simbolinę kainą kauniečiai raginami burtis į „Žalgirio areną“, kur rungtynes stebėsite kartu su krepšininkais ir galėsite smagiai praleisti laiką pertraukėlių metu. Nemokama alternatyva – krepšinio žiūrėjimas atsinaujinusioje autobusų stotyje.

Vaikų užklasinių būrelių ir užsiėmimų mugė

Tai vienintelis renginys Lietuvoje, kur vienoje vietoje Jūs rasite tik įdomiausius ir geriausius būrelius, sporto ir meno mokyklas, lavinamuosius žaislus, „protingas” knygas, naujiems mokslo metams skirtas prekes, naudingus seminarus bei daug smagaus ir naudingo laiko. Lankytojų taip pat lauks nemokami seminarai, praktinės veiklos ir saldžios vaišės. Dalyvavimas nemokamas.

Amerikietiško futbolo varžybos

Pirmosios parodomosios amerikietiško futbolo rungtynės Kaune, kuriose susikaus mišrios Kaunas Dukes ir Vilnius Iron Wolves komandos. Organizatoriai kviečia susipažinti su šia kitose užsienio šalyse populiarumo neprarandančia sporto šaka ir pajusti amerikietiško sporto dvasią. Rungtynės nemokamos.

Ir tai dar ne viskas – aibę renginių rasite ir mūsų renginių kalendoriuje. Ir nors ruduo su vėsiu oru ir kasdien vis ilgesniais vakarais atsineša pirmąsias šalnas ir dviprasmiškus jausmus, svarbu nepamiršti, koks gyvas ir, jau greitai, spalvotas Kaunas laukia už langų – svarbiausia nepasiduoti rudeniškam liūdesiui ir smagiomis veiklomis įnešti spalvų į kasdienį gyvenimą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA