Atskleidė daugiau informacijos apie „McDonald’s“ projektą Senamiestyje | Kas vyksta Kaune

Atskleidė daugiau informacijos apie „McDonald’s“ projektą Senamiestyje

Organizatorių nuotr.

Kauno senamiestyje buvusios „Ragučio“ alaus daryklos teritorijoje statomas naujas „McDonald’s“ tinklo restoranas, kuriame bus ir pirmoji Kaune „McCafe“.

Beveik 5 tūkst. kv. m teritoriją tarp Karaliaus Mindaugo pr., Smailininkų g. ir Druskininkų g. užimančiame kvartale taip pat bus įrengtas biurų pastatas, o šalia iškils gyvenamieji daugiabučiai.

Projektas, kurį koordinuoja bendrovė „BOLDS Property Partners“, yra „built-to-suit“ tipo. Tai reiškia, kad kuriant ir projektuojant viskas buvo dėliojama taip, kad geriausiai atitiktų užsakovo – šiuo atveju UAB „Premier Restaurants“, valdančios greitojo maisto restoranų tinklą „McDonald’s“ – poreikius bei plėtros prioritetus.

„Vietos paieška buvo didelis iššūkis. Net ir šis sklypas, kuris atitiko keliamus reikalavimus vietai, kėlė nemažai galvosūkių, nes jo teritorija buvo per didelė vien tik restoranui. Teko mąstyti plačiau ir kūrybiškiau. Taip gimė idėja plėtoti sklype tris atskirus objektus, kurie vienas kitą papildytų ir miestui sukurtų daugiau papildomos vertės“, – sakė projektą koordinuojančios bendrovė„BOLDS Property Partners“ partneris Paulius Lavrukaitis.

Anot P. Lavrukaičio, sudėtingiausia, kad objektas yra Kauno senamiestyje, kur būtina laikytis architektūrinio paveldo apsaugos normų. Dėl šios priežasties teritorijoje esantys statiniai bus ne griaunami, o rekonstruojami ir pritaikomi biurų poreikiams. Tuo tarpu naujieji statiniai sklype darniai įsilies į Kauno senamiesčio architektūrinę mozaiką.

„Dėl vietinės architektūros ypatybių ir įstatyminio paveldo apsaugos reglamentavimo, bus kuo nustebinti atvykusius – šis „McDonald’s“ restoranas bus nepanašus į jokį kitą. Projektavimas, siekiant gauti statybų leidimo dokumentą, užtruko 9 mėn.“, – nurodė P. Lavrukaitis.

Dėl netipinių ir unikalių architektūrinių sprendimų bei neįprastų aplinkybių objekto plėtra pabrango 30 proc. Suskaičiuota, kad bendra trijų etapų projekto investicijų suma siekia 4 mln. EUR. Projekto sėkmingą vykdymą užtikrins „BOLDS Property Partners“ pritraukti privatūs investuotojai. Būtent jų indėlis leido įsigyti visą objektą ir parengti detalų plėtros planą.

Restorano statybas planuojama baigti dar šių metų IV ketvirtyje. Biurams pritaikyti senieji pastatai bus rekonstruoti 2018 m. II ketvirtyje. Gyvenamieji daugiabučiai savo šeimininkų lauks taip pat antrame kitų metų ketvirtyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA