Jauniesiems „Žalgirio“ krepšininkams ir futbolininkams – NBA pavyzdžiu surengta konferencija | Kas vyksta Kaune

Jauniesiems „Žalgirio“ krepšininkams ir futbolininkams – NBA pavyzdžiu surengta konferencija

Organizatorių nuotr.

Sekdamas pajėgiausios pasaulio krepšinio lygos NBA pavyzdžiu Kauno „Žalgirio“ klubas surengė edukacinę konferenciją savo krepšinio ir futbolo komandų jauniesiems žaidėjams.

Kauno „Žalgirio“ dublerių komandos žaidėjai, keli pagrindinės ekipos krepšininkai bei keliolika A lygoje rungtyniaujančių futbolininkų pusdienį paskyrė susipažinimui su mokamąja medžiaga, praversiančia jų tolimesnėje karjeroje.

Pirmą kartą rengtoje konferencijoje jaunieji sportininkai išgirdo paskaitas įvairiomis temomis: nuo finansų valdymo iki to, kaip turėtų elgtis socialiniuose tinkluose.

Kauno „Žalgirio“ arenoje vykusią paskaitą atidaręs Lietuvos čempionų komandos direktorius Paulius Motiejūnas tikisi, jog ateityje tokių konferencijų tik daugės.

„Ši konferencija susidėjo iš dviejų dalių – teorinė dalis kaip elgtis su pinigais, nepasiduoti pagundoms, ir kita dalis sportinė – azartiniai lošimai ar R.Javtoko patirtis su kokiomis grėsmėmis susiduria profesionalus sportininkas. Panašūs, savaitės laiko apmokymai vyksta NBA naujokams, tad tikimės ateityje išaugti į platesnes ir ilgesnes paskaitas“, – teigė „Žalgirio“ direktorius.

Visa konferencija buvo suskaldyta į dvi dalis: pirmojoje patarimus finansiniais klausimais žarstė „Swedbank“ atstovai ir savo srities profesionalai Edgaras Mickus (Finansų valdymas), Paulius Gebrauskas (Nekilnojamojo turto rinkos realybė ir mitai) ir Ramūnas Riazanskis (Mokesčių mokėjimas/paveldėjimo planavimas).

Tuo tarpu antrojoje dalyje įvairius praktinius bei kasdienius patarimus dalijo KTU Edukologijos katedros docentas Gintautas Cibulskas, Lažybų priežiūros tarnybos atstovė Sandra Vitkevičiūtė, skaitmeninės komunikacijos agentūros „Socialus marketingas“ vadovas Arijus Žakas ir apie aplinkos įtaką sportininko karjeroje kalbėjęs „Žalgirio“ sporto direktorius Robertas Javtokas.

Savo patirtimi apie laukiančius iššūkius karjeroje pasidalino du dešimtmečius profesionaliai krepšinį žaidęs, o dabar „Žalgirio“ sporto direktoriaus pareigas einantis R.Javtokas.

„NBA jau seniai organizuoja tokio pobūdžio konferencijas, tad norėjome padaryti kažką panašaus. Savo srities specialistai pakalbėjo apie finansus, investicijas. Pasidalinome patirtimi, kad būtų išvengta klaidų, ir neabejoju, jog ši konferencija iš tiesų duos apčiuopiamos naudos“, – kalbėjo devyniskart Lietuvos čempionas.

Konferencijoje naudingų žinių sėmėsi pagrindinėje „Žalgirio“ komandoje antrą sezoną rungtyniaujantis 21-metis Paulius Valinskas, kurį itin palietė buvusio komandos draugo pasakojimas.

„Buvo įdomu paklausyti tam tikrų temų. Daug naujų dalykų šiandien sužinojau iš R.Javtoko pasakojimo, sudomino žiniasklaidos, reklamos, įvaizdžio formavimo temos“, – konferencija patekintas liko žalgirietis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA