„Eurobasket 2017“: C ir D grupės stoja aiškintis aštuntfinalio porų | Kas vyksta Kaune

„Eurobasket 2017“: C ir D grupės stoja aiškintis aštuntfinalio porų

Asociatyvi / Delfi.lt/K. Čachovskij nuotr.

Dar prieš prasidedant paskutiniam C ir D grupės etapui, visos ekipos žino, kurios vyks į Turkijoje vyksiantį aštuntfinalį. Tiesa, D grupės komandos niekur nevyks ir liks kur yra. Į kitą etapą šansų prasibrauti neturi Čekija, Rumunija, Belgija ir Didžioji Britanija.

Statymai.com sporto ekspertai portalo „Kas Vyksta Kaune“ skaitytojams kasdien pristatys artėjančių rungtynių apžvalgas, kurios padės susipažinti su ryškiausiomis Europos komandomis bei kvies drauge prognozuoti rungtynių rezultatus.

Čekija – Kroatija

Čekams tai yra visiškai nieko nelemiančios rungtynės. Kaip ir kroatams. Kroatija jau užsitikrino antrąją vietą grupėje. Jei jie laimės, jie negali aplenkti Ispanijos, nes pastarieji laimėjo tarpusavio dvikovą. Tuo tarpu kroatams pralaimėjus jie galėtų išsilyginti pergalių skaičiumi su Juodkalnija arba Vengrija, tačiau ir jie negalės Kroatijos aplenkti. Kroatai nugalėjo šias abi ekipas, todėl nenukris žemiau antrosios vietos.

Tuo tarpu Čekija įveikė tik Rumuniją ir nepaisant kitų rezultatų ir savo rungtynių baigties, jie negali pavyti nei Juodkalnijos, nei Vengrijos. Todėl nei viena komanda šiose rungtynėse neturėtų persistengti, tačiau kroatai turėtų įrodyti savo pranašumą ir į Stambulą vykti geros nuotaikos.

Kroatija aštuntfinalyje gali susitikti tiek su Turkija, tiek su Latvija, tiek su Serbija, tiek su Rusija.

Rusija – Didžioji Britanija

Šiose rungtynėse galima įžvelgti daugiau skaičiavimo. Britai kol kas nėra iškovoję nei vienos pergalės. Tuo tarpu rusai čempionatą pradėjo itin gerai ir tik suklupo prieš Latviją.

Jei Rusija laimi, o latviai pralaimi Turkijai, tada rusai užims pirmąją vietą grupėje. Tuo tarpu jei rusai laimi, bet latviai taip pat iškovoja pergalę, tai tada Rusija turės tenkintis antra vieta. O jei jau taip nutiktų, kad rusai netikėtai pralaimėtų, o tiek Latvija ir tiek Serbija iškovotų pergales, tada rusai nukristų net į trečią vietą ir kitame etape susigrumtų su galinga Kroatijos rinktine. Toks pat variantas galioja ir tuo atveju, jei visos trys komandos laimėtų.

Tuo tarpu britai net neturi teorinių šansų pakilti iš paskutinės vietos D grupėje. O tai ir parodo, kad Rusija turėtų užtikrintai įrodyti savo pranašumą ir užtikrintai žengti į kitą etapą. Aišku, kad jie sieks išvengti Kroatijos, todėl ir rungtynėms Aleksejaus Švedo vedama kariauna turėtų nusiteikti rimtai.

Vengrija – Ispanija

Dar vienos rungtynės, kurios lems labai minimaliai. Ispanija iš pirmosios vietos jau tikrai nebus pajudinta, kad ir kas benutiktų. Tuo tarpu Vengrija dar gali pakilti į trečiąją vietą, jei Juodkalnija pralaimės Rumunijai.

Tačiau rumunų pergalė atrodo taip pat neįtikėtinai, kaip ir Vengrijos pergalė prieš Ispaniją. Galima daryti aklą prielaidą, kad ispanai triumfuos šioje poroje ir Vengrija liks ketvirtoje vietoje. Tiesa, vengrai jau pasiekė savo tikslą ir kiek netikėtai užsitikrino vietą aštuntfinalyje.

Ispanai kitame etape gali susikauti su Turkijos arba Latvijos rinktine.

Tuo tarpu Vengrija kitame etape susigrumti gali su Rusijos, Latvijos ir Serbijos rinktinėmis.

Belgija – Serbija

Dar vienas komandų susirėmimas, kur viena komanda jau žino, kad jiems čempionatas pasibaigs iškart, o kita mėgina įtvirtinti savo pozicijas. Belgija jau tikrai nepateks į aštuntfinalį, kai Serbija jau tikrai nenukris žemiau trečiosios vietos.

Jei Serbija laimi, tada jie užsitikrina antrą vietą grupėje. Jei taip nutinka, kad Serbija ir Rusija laimi, o Latvija pralaimi, tada serbai ir liks antri. Jeigu serbai ir latviai laimės, o rusai pralaimės, tada Serbija bus pirmoje vietoje. Taip pat serbai bus pirmi jei visos trys komandos laimės savo rungtynes. Tiesa, serbai gali nukristi žemiau jeigu jie pralaimės, o Latvija iškovos pergalę ir tada jau jie liks tik trečioje vietoje.

Tuo tarpu belgai gali net pergalių skaičiumi pavyti Turkiją, tačiau dėl pralaimėtų tarpusavio rungtynių, jie iš penktosios vietos nepakils. Serbija turėtų kaip reikiant stengtis šiose rungtynėse, kadangi pralaimėjus jiems gali kliūti Kroatijos riešutas jau aštuntfinalyje.

Juodkalnija – Rumunija

Šiose rungtynėse taip pat bus itin mažai įdomumo. Rumunija jau tikrai niekur nepateks ir jie kovos tik dėl savo garbės bei pirmosios pergalės šią vasarą. Tuo tarpu Juodkalnija negali pakilti aukščiau trečiosios vietos.
Tiesa, juodkalniečiai gali nukristi į ketvirtą vietą, tačiau tam prireiks stebuklo. Visų pirma, tai jie turėtų pralaimėti rumunams, kas yra labai abejotina, o tada Vengrija turėtų nukauti Ispaniją, kas yra dar labiau abejotina. Todėl Juodkalnija turėtų išlikti savo pozicijoje ir ramiai laukti kas užims antrą vietą D grupės suirutėje. Galima tikėtis, kad juodkalniečiai patausos savo lyderius šiose rungtynėse, kad būtų šviežesni kitame etape.

Juodkalnija kitame etape susitikti gali su Latvijos, Rusijos arba Serbijos rinktinėmis.

Latvija – Turkija

Tai bus bene įdomiausia vakaro kova. Nors abi ekipos yra užsitikrinusios vietą kitame etape, jų galutinė vieta turnyrinėje lentelėje nėra aiški.

Turkija yra kiek sudėtingoje situacijoje. Jie negali pakilti aukščiau trečiosios vietos. Todėl tai reiškia, kad jie bet kokiu atveju aštuntfinalyje susitiks su Ispanija arba Kroatija, kas tikrai neramina. Aišku, palankesnis varžovas būtų kroatai, o ir į aštuntfinalį važiuoti su pergale būtų daug smagiau.

Tuo tarpu Latvija laimėjusi galėtų užimti net ir pirmą vietą, tuo tarpu pralaimėjusi gali nukristi į ketvirtą. Jei latviai laimi, o serbai pralaimi, tada Latvija tikrai užima pirmą vietą neatsižvelgiant į rusų pasirodymą. Tuo tarpu latviams ir serbams laimėjus, Latvija būtų antroje vietoje neatsižvelgiant į Rusijos pasirodymą. Latviai taip pat užimtų antrą vietą jei jie pralaimėtų iki 10 taškų skirtumu, rusai pralaimėtų savo rungtynes, o serbai laimėtų. Jei rusai pralaimi, serbai laimi, o latviai pralaimi 10-27 taškų skirtumu, tada jie lieka treti, o jei jau pralaimi didesniu skirtumu tai lieka ketvirti. Latviai taip pat gali likti paskutiniai, jeigu jie pralaimi, o Serbija ir Rusija laimi savo rungtynes.

Šiose rungtynėse vyks aštriausia kova, nes abejoms ekipoms itin reikės pergalės. Abi komandos puikiai pataiko iš visų distancijų, tačiau turkai atkovoja tik po 25,5 kamuolio per rungtynes, kai latviai nusiima 34,8. Taip pat latviai klysta 2,5 karto mažiau. Tiesa, turkai perima net po 10,2 kamuolio per rungtynes, kai latviai tik 4,5. Abi ekipos pelno panašiai tašų iš baudos aikštelės ir sulaukia panašiai pagalbos iš atsarginių žaidėjų.

Vienintelis kylantis klausimas tarp šių lygių rinktinių: broliukų vedlys Kristapas Porzingis ar aikštės šeimininkas Cedi Osmanas?

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA