Idėja patiko: meras kauniečius kvies į spontaniškus susitikimus gatvėje | Kas vyksta Kaune

Idėja patiko: meras kauniečius kvies į spontaniškus susitikimus gatvėje

kaunas.lt nuotr.

Gyvas pokalbis su Kauno meru neformalioje aplinkoje vaišinantis arbata – tokią galimybę kauniečiai turės rekonstruotoje Laisvės alėjos dalyje, prie neseniai atsiradusio gatvės meno kūrinio.

Jame pavaizduotas pats Visvaldas Matijošaitis, sėdintis prie staliuko su dažnai socialiniuose tinkluose ir viešuose pasisakymuose merą kritikuojančiu visuomenės veikėju, architektu Audriu Karaliumi. Tiesa, kad atpažinti pastarąjį herojų, reikia žinoti daugiau apie socialiniuose tinkluose paplitusį dviejų asmenybių susipriešinimą. A. Karalius – dažniausiai linkęs kritikuoti beveik visus pokyčius Kaune, V. Matijošaitis – vedantis Kauną nuolatinių pokyčių kryptimi, kurie kartais šokiruoja konservatyviau nusiteikusius miesto gyventojus, ypač senąją inteligentiją.

Neseniai LRT laidoje „Dėmesio centre“ pasisakęs Kauno meras, kartais sulaukiantis kaltinimų vienvaldyste ir neįsiklausymu į kitas nuomones, sakė, kad jam svarbi kiekvieno kauniečio nuomonė ir jis stengiasi girdėti visas puses. Tikriausiai todėl viešosios įstaigos „Idėja Kaunui“ iniciatyva ant naujai renovuoto pastato atsiradęs piešinys, patiko Kauno merui. Pagrindinė piešinio idėja – skatinti mieste diskusijas ir nuomonių apsikeitimą. Kadangi piešinys – gatvėje, tai ir susitikimai bus neformalūs. Jokių atrankų ar registracijų į šiuos susitikimus nebus. Principas paprastas: jei kauniečiai eidami Laisvės alėja pamatys prie šio piešinio sėdintį merą, jie kviečiami tiesiog prisėsti šalia ir išsipasakoti, kas „guli ant širdies“. Tikriausiai, nebus ir išankstinių skelbimų, kurią valandą ir kiek laiko meras sėdės prie stalelio. 

Kauniečiai yra fantastiški žmonės. Jų kūrybingumas ir drąsios idėjos stebina visą Lietuvą. Retkarčiais prisėsiu prie šio staliuko ir pakviesiu kauniečius pokalbiui. Man rūpi, kaip gyvena ir kuo gyvena mūsų miesto žmonės“, – teigė Kauno meras.

Pirmieji spontaniški susitikimai su kauniečiais įvyko trečiadienio vakarą. Pro šalį ėję kauniečiai iš pradžių nedrąsiai žvelgė į gatvėje prie stalelio prisėdusį Kauno vadovą, tačiau netrukus keletas jų įsidrąsino atsisėsti prie staliuko bei pasilabinti su meru. 

Jei meras iš tiesų dažniau prisės prie to stalelio ir gers su kauniečiais arbatą, galima bus pavadinti ir tarpukaryje populiarios „faifokloko“ tradicijos tąsa, kuomet Kauno inteligentai ir bohemos atstovai rinkdavosi pokalbiui prie penktos valandos arbatėlės, o prie jų jungdavosi miesto ir šalies valdžios atstovai.

Naująjį gatvės meno kūrinį galima rasti ant neseniai restauruoto Laisvės alėjos 38 namo sienos. 

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA