Kauno klinikose gulinčių naujagimių gydymui padovanojo įrangos už 22 tūkst. eurų | Kas vyksta Kaune

Kauno klinikose gulinčių naujagimių gydymui padovanojo įrangos už 22 tūkst. eurų

Kauno klinikų nuotr.

Kauno klinikų Vaikų chirurgijos klinika sulaukė ypatingos dovanos – daugiau kaip 22 tūkst. eurų vertės paramos naujai įrangai.

Aukštos kokybės Vokietijos gamintojų chirurginių instrumentų rinkinys, kurio instrumentai yra pritaikyti preciziškam ir kruopščiam darbui naujagimių chirurgijoje, padės atliekant plastines ir rekonstrukcines chirurgijos operacijas mažiesiems pacientams.

Kauno klinikų generalinis direktorius prof. habil. dr. Renaldas Jurkevičius už dovaną dėkojo chirurgų ir visos įstaigos vardu. „Nuoširdžiai dėkojame, kad tiek metų įvairiais būdais remiate Kauno klinikas ir prisidedate prie įrangos atnaujinimo. Džiugu, kad verslo atstovai remia mus bei kitas gydymo įstaigas – tai yra gražus pavyzdys“, – įteikta dovana džiaugėsi Ligoninės direktorius.

„Paskutiniu metu chirurgijos sritis sparčiai tobulėja, atsiranda naujos, modernios technologijos bei įranga, tačiau pagrindinėmis chirurgo priemonėmis vis tiek išlieka klasikiniai chirurginiai instrumentai. Mūsų klinikoje reguliariai atnaujinami chirurginiai instrumentai, perkami nauji, bet jie susidėvi, lūžta.

Dovanojamame rinkinyje yra specialūs instrumentai, kurių mūsų gydytojams chirurgams trūko. Ši dovana klinikai – labai vertinga ir naudinga, todėl norime padėkoti viso kolektyvo vardu“, – kalbėjo Vaikų chirurgijos klinikos vadovas prof. Vidmantas Barauskas.

Reikalingų naujų bei kokybiškų instrumentų rinkinį Vaikų chirurgijos klinikai padovanojo buvęs Kauno klinikų angiochirurgas, UAB „Boslita“ ir Ko generalinis direktorius Gintaras Skorupskas. „Man malonu prisidėti prie Kauno klinikų gerovės ir nenutolti nuo savo alma matter, kuri mane mokė ir išleido į gyvenimą. Didžiausias turtas ne dėžėje, kurioje nauji chirurginiai instrumentai. Didžiausias turtas – tie žmonės, kurie čia kartu stovi. Būtent jie kuria klinikų vardą, gėrį ir pasididžiavimą. Ačiū dar kartą už tai, kad esate bei suteikiate galimybę prisidėti prie šios ligoninės gerovės.“

Dovanotą aukštos kokybės Vokietijos gamintojų „Lawton“ chirurginių instrumentų rinkinį sudaro įvairūs 89 pozicijų, daugiau kaip 300 instrumentų.

Gintaro Skorupsko nuoširdžios bei svarios paramos jau daug metų sulaukia įvairūs Kauno klinikų padaliniai.

Pirmą kartą parama gauta dar 2011 metų gruodžio 30 d., o iš viso paramos suteikta už 656 tūkst. erų.

Kauno klinikų informacija

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA