Į naujas darželio patalpas vaikus atvedę kauniečiai liko šokiruoti: sąlygos – šiurpinančios | Kas vyksta Kaune

Į naujas darželio patalpas vaikus atvedę kauniečiai liko šokiruoti: sąlygos – šiurpinančios

Susirinkę į rugsėjo 1-osios šventę darželyje, vaikų tėvai nustėro – mažyliai, pasak jų, kurį laiką leis remontuojamose patalpose, kurios esą per mažos esamam vaikų skaičiui sutalpinti. Aplinka darželio kieme taip pat nebaigta tvarkyti. Visas komplektas netikėtumų vos prasidėjus rudeniui išties nenugžiugino.

[galerija kiek=”4″]

Vaikus atvedė į neįrengtas darželio patalpas

„Kauno lopšelis-darželis „Boružėlė“, Bitininkų gatvėje, Aleksote, darbui ir  naujiems mokslo metams pasiruošęs. Nauja grupė ir nuostabios žaidimų aikštelės, skirtos vaikams su žemės ūkio potraukiu“, – sako darželinukų tėvai.

Pasak jų, grupė, į kurią jie atvedė savo atžalas – neva naujai paruošta mokslo metams. O, kol remonto darbai bus baigti, vaikai, kurių didžiajai daliai vos 2,5 metų, esą keletą dienų laiką leis nedidelėje patalpoje. „Įsivaizduokite, ši patalpa gali talpinti 3-4 vaikus, o ketinama sutalpinti apie 15 mažylių. Vaikų žaidimų aikštelės kieme, prie darželio, taip pat nebaigtos ir neparuoštos naudojimui. Jose tik visai neseniai lyginta žemė“, – piktinasi kauniečiai.

Jų teigimu, kai darželio direktorė pamatė vaikų tėvų nepasitenkinimą šiuo klausimu, buvo sušauktas susirinkimas ir nutarta, jog mažieji darželinukai miegos aktų salėje, o kitą dienos laiką leis, kaip minėta, nedidelėje patalpoje. Viena vertus, sako jie, sprendimas geras, tačiau, kita vertus, jei aktų salė kuriam laikui bus skirta naujosios darželinkų grupės miego valandoms, tuomet kitos darželyje esančios vaikų grupės veikiausiai liks be dienos užsiėmimų.

„Pirmoji savaitė skirta adaptacijai aplinkoje. Todėl ne visi tėvai palieka vaikus darželyje visai dienai. Tačiau yra ir tokių, kurie palieka, nes sunku suderinti su darbu. Manėme, jog po susirinkimo, kur pasakėme, jog mūsų netenkina tokia darželio vidaus patalpų būklė, dirbs daugybė darbininkų ir situacija greitai pagerės, tačiau klydome. Apsilankėme, o dirba vos vienas“, – pasakoja portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai.

Darbams atlikti turėjo visą vasarą, bet nieko nepadarė

Birželį, pasak jų, vaikų tėvams buvo parodytos patalpos, kur rudenį bus įkurdinta nauja darželinukų grupė. Tačiau, nors darbininkai darbams atlikti turėjo visą vasarą, niekas iš esmės nepasikeitė, galbūt tik gipsinių konstrukcijų padaugėjo – neparuošta nei dažymui, nei grindys tinkamos, sako kauniečiai. „Mes, tėvai, buvome iškviesti į talką, kad paruoštumėme miegamąją patalpą vaikams, nors darželyje yra bent du ūkvedžiai. Argi ne absurdiška?“, – retoriškai klauia Kauno lopšelio-darželio „Boružėlė“ lankytojai.

Kauniečių teigimu, patalpa naujajai grupei, kurios įrengimas užtruko, yra gauta iš greta esančios pradinės mokyklos. Tačiau, tai, pasak jų, nepasiteisinimas, nes viskam tinkamai paruošti turėta visa vasara „Per tris mėnesius būna, jog žmonės namus pastato. Vadinasi, galima išdažyti ne tik sienas kaip šiuo atveju. Pasakėme direktorei, jog ji turėtų būti atsakinga už tai, kad darbai nevyksta taip, kaip planuota. O direktorė tepasakė, kad yra sutartis, kurioje nurodyti rangovai, bet jie nesilaiko nuostatų. Paklausta, kaip ketina spręsti problemą, ji sakė laukianti, kol rangovai patys susipras blogai besielgiantys. Normaliame versle taip būti neturėtų “, – pasipiktinimo neslepia pašnekovai.

Po pusdienio darželyje artimieji turi pasiimti vaikus namo

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistai susisiekė su Kauno lopšelio-darželio „Boružėlė“ direktore Birute Jonaitiene. Ji paaiškino, jog remontai darželio patalpose dar iš tiesų tebevyksta, bet problema, kur dienas leis mažieji darželio lankytojai, jau esą išspręsta – aktų salėje atidaryta miegamojo kambario dalis, o kitoje nedidelėje patalpoje jie galės būti dienos metu. „Pastaroji patalpa, remiantis oficialiomis higienos normomis, gali sutalpinti dešimt vaikų, o šiuo metu jų yra trylika. Tad normos pernelyg neviršytos“, – tikina B. Jonaitienė.

Jos teigimu, šiuo metu vyksta vaikų adaptacija darželyje, todėl dvi savaites su jais privalo būti tėvai arba pasiimti savo atžalas į namus valgyti pietų, miegoti. Apie tokį darželio lankymo modelį darželinukų tėvai esą buvo įspėti dar birželį. „Pasakėme, jog dvi savaites tėvai turės arba atsiprašyti iš darbo ir atvykti, arba atsiųsti kitus artimuosius, kurie būtų su vaikais. Jau ilgą laiką mes praktikuojame būtent tokią metodiką. Pavargau aiškintis“, – teigia B. Jonaitienė.

Darbus žada baigti rugsėjo pabaigoje

Pasak direktorės, per pasitarimą rugsėjo 1-ąją dieną, vaikų tėvų pasirašytame protokole, numatyta, jog darželinukai į jiems pritaikytas patalpas bus perkelti iki rugsėjo pabaigos. „Žaidimų aikštelės kieme taip pat bus užbaigtos artimiausiu metu. Daugelį dienų iš eilės lijo, o per lietų darbai nevyksta, neįmanoma sutvarkyti žemių“, – tvirtina pašnekovė.

Klausiame skaitytojų: ar jums taip pat teko susidurti su nesklandumais atvedus atžalas į darželį rugsėjo mėnesį? Papasakokite savo arba pažįstamiems žmonėms nutikusią istoriją.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA