Sulaikyti 4 kauniečiai, įtariami disponavę narkotinėmis medžiagomis | Kas vyksta Kaune

Sulaikyti 4 kauniečiai, įtariami disponavę narkotinėmis medžiagomis

Policijos nuotr.

Pirmadienio naktį, apie 1:40 val., Kauno policija Kaune, Radvilėnų pl., patikrinimui sustabdę automobilį jame rado galimai augalinės narkotinės medžiagos.

Vyras (31 m.) buvo sulaikytas, jam pareikšti įtarimai pagal LR baudžiamojo kodekso (toliau – LR BK) 259 str. 1 d., dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis.

Atliekant tolimesnius ikiteisminio tyrimo veiksmus, Kauno apskr. VPK Kauno miesto Žaliakalnio policijos komisariato pareigūnai (toliau – Kauno m. Žaliakalnio PK), bendradarbiaudami su Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūra, siekdami išsamiai ištirti bylos aplinkybes, tą pačią dieną surengė tris operatyvias sulaikymo operacijas Kauno mieste. Iš viso ikiteisminio tyrimo metu sulaikyti ir dėl neteisėtų veikų vykdymo įtarimai pareikšti keturiems asmenims.

Pirmadienį apie 16 val. Kauno apskr. VPK Kauno m. Žaliakalnio PK pareigūnai Dainavoje sulaikė vyrą, gimusį, 1978 m., kuriam pareikšti įtarimai dėl disponavimo narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti. Taip pat sulaikytas ir vyras, gimęs 1997 m., pas kurį atlikus kratą rasti du prekybai dar tik ruošiami maišeliai, pripildyti galimai augalinės narkotinės medžiagos kanapių. Be to, rastos svėrimui naudojamos svarstyklės ir grynieji pinigai.

Tądien apie 20 val. Kaune, Petrašiūnuose, sulaikytas ir galimas narkotinių medžiagų tiekėjas, gimęs 1996 m. Atlikus kratą vyro namuose, rastas popierinis paketas ir plastikinis maišelis su galimai augaline narkotine medžiaga kanapėmis, elektroninės svarstyklės bei 490 eurų. Šiam vyrui pareikšti įtarimai dėl neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėtas disponavimas labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu. Šiam ir Dainavoje sulaikytam vyrui (gim. 1997 m.) gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų, kitiems dviem vyrams (gim. 1978 m. ir 1986 m.) – laisvės atėmimas iki dviejų metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Trečiojo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA