V. Matijošaitis: deramės su daugeliu oro bendrovių, siūlome pinigus | Kas vyksta Kaune

V. Matijošaitis: deramės su daugeliu oro bendrovių, siūlome pinigus

Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis pirmadienio vakarą dalyvavo LRT laidoje „Dėmesio centre“. Laidos vedėjas Edmundas Jakilaitis pradžioje uždavė nemažai klausimų masiškai iškirstų medžių tema, vėliau pokalbis pasisuko kitomis kauniečiams aktualiomis temomis – meras išdavė ir naujos informacijos.

E. Jakilaitis pastebėjo, jog kol Kauno oro uostas šią vasarą buvo tapęs pagrindiniais oro vartais į Lietuvą, su iššūkiais buvo puikiai susitvarkyta. „Bet atsidarė oro uostas Vilniuje ir Kauno oro uoste srautas ženkliai sumažėjo. Turite didesnių ambicijų šioje srityje?“ – mero klausė laidos vedėjas.

V. Matijošaitis atskleidė artimiausius planus – pirmasis pokytis pasitiks oro uostą jau ankstyvą pavasarį, lėktuvai kils į Varšuvą. „Tai pradžia. Taip pat deramės su daugeliu oro bendrovių. Ne paslaptis, mes siūlome marketinginius pinigus ir tariamės“ – sakė meras. Savivaldybė siekia pagelbėti oro bendrovėms ir padengti dalį skrydžių savikainos. Tam vienai kompanijai planuojama skirti apie 150 tūkst. eurų. artimiesiems skrydžiams, jei skrydžiai tolimesni – iki 300 tūkst.

Kauno miesto meras pastebi, jog mėnesį trukęs srautų padidėjimas Kaune buvo labai jaučiamas. „Kavinės, parduotuvės buvo pilnos. Ne tik užsieniečiai likdavo Kaune. Taip pat ir daug lietuvių, skrendančių iš Kauno oro uosto. Daugelis atvykdavo išvakarėse, čia nakvodavo ir leisdavo laiką. Be to, Kauno oro uostas yra patogesnis negu Vilniuje, nes tai Lietuvos centras,“ – džiaugėsi V. Matijošaitis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA