Lietuvos rinktinė iškovojo triuškinančią pergalę rekordiniu rezultatu | Kas vyksta Kaune

Lietuvos rinktinė iškovojo triuškinančią pergalę rekordiniu rezultatu

delfi.lt 2017/09/05 17:14
Delfi/K. Čachovskij nuotr.

Dainiaus Adomaičio kariauna gali lengviau atsikvėpti. Ketvirtose Europos čempionato B grupės rungtynėse antradienį Lietuvos rinktinė 94:62 (27:10, 17:20, 28:17, 22:15) nugalėjo Ukrainos krepšininkus ir užsitikrino vietą kitame etape. Dvikovos herojumi tapo varžovus į neviltį varęs Jonas Valančiūnas, pelnęs dvigubą dublį.

„Jeigu neįveiksime Ukrainos, pergalė prieš Italiją neturės jokios reikšmės“, – tiesiai šviesiai artėjant mačui su Ukraina kalbėjo ir D. Adomaitis, ir kai kurie Lietuvos rinktinės žaidėjai.

Ir iš tikrųjų, antradienio mačas Lietuvos rinktinei gyvybiškai svarbus dėl situacijos turnyro lentelėje. Pergalės prieš Ukrainą atveju Lietuvos rinktinė dėl vietos aštuntfinalyje jau būtų rami nepaisant to, kaip antradienį susiklostys kitos B grupės rungtynės, kuriose vėliau tarpusavyje žais Italijos – Vokietijos ir Izraelio – Gruzijos nacionalinės ekipos.

Rungtynių eiga

Nors ukrainiečiai metimu paskutinę atakos sekundę ir pirmieji atidarė taškų sąskaitą, tada lietuviai neleido varžovams nė vieno reido baudos aikštelėje baigti tiksliai. Donatas Motiejūnas spėjo pasižymėti, o Lietuva jau buvo priekyje 9:2. Ukraina atsilikimą sumažino (6:9), tačiau Jonas Valančiūnas jiems tapo neįmenama mįsle. Aukštaūgio dėka skirtumas pasiekė jau 12 taškų (22:10), o ketvirtį tritaškiu su sirena baigė Mindaugas Kuzminskas – 27:10.

Taip, kaip pirmajame kėlinyje siautė J.Valančiūnas, antrajame Artiomas Pustovijus po krepšiais darė, ką norėjo. 12 taškų aukštaūgis surinko per 4 su puse minutės ir taip ukrainiečiai atsiliko jau tik 24:29. Denisas Lukašovas pataikė iš toli (27:32), tačiau J.Mačiulis buvo taiklus, o M.Gecevičius pataikė tritaškį – 37:28. J.Valančiūnas sumetė baudas, vėliau – dar kelias, o A.Juškevičius vėl pasižymėjo tolimu metimu ketvirčio pabaigoje – 44:30.

J.Mačiulis pasižymėjo tritaškiu, bet netrukus paliko aikštę, nes sulauk varžovo smūgio į veidą. J.Valančiūno vedami lietuviai atitrūko jau triuškinančiu skirtumu, savo darbą padarė ir M.Kuzminskas – 55:34. Ukrainiečiai pasižymėjo keliomis gražiomis atakomis, kurios baigėsi dėjimais, A.Pustovijus buvo vienintelis, Ukrainos rinktinėje atrodęs solidžiai, bet tai neleido skirtumo panaikinti – 45:69. Kėlinys baigėsi A.Pustovijaus dėjimu – 47:72.

Ketvirtame kėlinyje lietuviams beliko sutvarkyti formalumus. Ukrainos rinktinė tiesiog neleido lietuviams labiau pabėgti, A.Pustovijus siautė toliau, bet pergalė atiteko Lietuvai.

Lietuva: Jonas Valančiūnas 22 (14 atk. kam., 29 naud. bal.), Mindaugas Kuzminskas 17, Martynas Gecevičius 11, Mantas Kalnietis 10 (11 atk. kam.).

Ukraina: Artiomas Pustovijus 29 (14/19 dvit., 8 atk. kam., 35 naud. bal.), Viačeslavas Bobrovas ir Maksimas Pustozvonovas (7 atk. kam.) po 5.

Iki šio mačo Lietuvos rinktinė Europos čempionate buvo sužaidusi trejas rungtynes – 77:79 pralaimėjo Gruzijai, 88:73 įveikė Izraelį ir 78:73 – Italiją.

Paskutines grupės rungtynes trečiadienį 14.45 val. Lietuva žais su Vokietija.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA